IT-säkerhetschef

IT-säkerhetschef

Du tillhör Regional Stab Nord, som är placerad i Boden.

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Inom ramen för detta arbete kommer Militärregion Nord omorganiseras från och med 2020-01-01. Regeringen förväntas besluta om att Militärregionen blir en egen organisationsenhet och det är mot bakgrund av detta som vi söker en IT-säkerhetschef.

Som IT-säkerhetschef kommer du att rapportera till stabschefen vid Regional Stab Nord.

Befattningen erbjuder

Stor variation i arbetsuppgifterna erbjuds liksom möjlighet att verka i den uppbyggnadsfas Militärregionen nu är i. Du får tillfälle att skapa och upprätthålla många kontakter, såväl interna som externa samt tillfälle till både självständigt arbete likväl som samarbete. Dina tidigare arbetslivserfarenheter kan komma väl till pass, samtidigt som du kommer utmanas och utvecklas på befattningen. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids-och semesteravtal följer med anställningen.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

* Du är IT-säkerhetschef vid Militärregion Nord, vilket omfattar regionala staben i Boden, fem stycken utbildningsgrupper samt sju stycken hemvärnsbataljoner. Utbildningsgrupperna och hemvärnsbataljonerna är geografiskt fördelade inom de fyra nordligaste länen.

Du ska på ett aktivt sätt delta i det dagliga arbetet och självständigt kunna handlägga ärenden, främst rörande informationssäkerhet. Uppgifterna löses genom att aktivt förebygga säkerhetshotande verksamhet, samt hantera uppkomna händelser enligt gällande rutiner. Som IT-säkerhetschef har du ett nära samarbete med säkerhetschefen, signalskyddschefen och IT-chefen.

Du ska inom Militärregion Nord:
 • Ansvara för säkerhetsskyddsplanering avseende informationssäkerhet vid Militärregionen.
 • Leda, stödja och utbilda MR N enheter, avdelningar och chefer vad avser informationssäkerhet.
 • Verka som IT-säkerhetschef vid övningsverksverksamhet som staben leder.
 • Samverka med andra militära organisationer och förband samt med civila myndigheter och med andra organisationer inom den offentliga sektorn.
 • Ansvara för internkontroll avseende informationssäkerhet inom eget område.
 • Delta i stabens arbete med styrande dokument och arbeten inom olika projekt.
 • Leda arbetet med säkerhetsgodkännande/ackreditering för militärregionens informationssystem.
 • Upprätta kravställd dokumentation avseende militärregionens informationssystem.
 • Ingå i ett arbetslag som har till uppgift att säkerställa att förbandet handlägger ärenden inom säkerhetsskyddet där myndigheten är skyldig att följa säkerhetsskyddslagen, säkerhetsförordningen samt Försvarsmaktens föreskrifter.
Kvalifikationer
 • Auktoriserad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten alternativt dokumenterad motsvarande civil utbildning
 • Körkort, lägst B
Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring i säkerhetsbefattning inom Försvarsmakten
 • Auktoriserad säkerhetschef inom Försvarsmakten
 • Signalskyddschefsutbildning vid TSS
 • Eftergymnasial civil examen inom informationssäkerhet
 • Minst tre års erfarenhet av IT-säkerhets och informationssäkerhet inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Goda tekniska kunskaper om komplexa informationssystem
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • God datorvana
 • God förmåga att hantera Försvarsmaktens informationssystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
Personliga egenskaper
 • Du har lätt att samarbeta med andra samt skapa och behålla förtroende. Du tar egna initiativ och kan självständigt driva ditt arbete i mål
 • Du är ordningsam, noggrann och säkerhetsmedveten samt har god analytisk förmåga
 • Du har lätt för att anpassa dig, är flexibel och lyhörd
 • Du är lugn, trygg och har god förmåga att fatta beslut i pressade situationer
För att trivas som IT-säkerhetschef är du van vid att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt med säkerhet. Du är trygg i din kompetens och är en god kommunikatör inom ditt ansvarsområde. Arbetstempot kan stundtals vara högt så du behöver kunna agera effektivt och produktivt även under tidspress samt ha ett strukturerat arbetssätt liksom god administrativ förmåga. Du trivs med att växla mellan självständigt arbete och samverkan med andra mot gemensamma mål. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav

Befattningen är civil tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort är Boden. Befattningen innebär tjänsteresor. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Anders Häggberg, 070-544 13 72
Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
Seko FM Margareta Ryding
Försvarsförbundet Annelie Forshage

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2019-07-31. Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 juli 2019 (14 dagar kvar)
Visa var