I19 söker soldater för tidvis tjänstgöring

I19 söker soldater för tidvis tjänstgöring

Pansarbataljonen på I19 söker soldater till 1910 Stab och Understödskompaniet för tidvis tjänstgöring. Vi söker dig som nyligen är grundutbildad mot granatkastarpluton med Grkpbv 90, B-plats eller Luftvärnskanonvagnpluton med Lvkv 90D.

Vi söker dig som har en fullgjord och godkänd militär grundutbildning med en befattningsutbildning som passar vår förbandstyp. Du ska ha god hälsa och gilla att träna.

Formella krav:
 • Svensk medborgare
 • Godkänd militär grundutbildning
 • Godkända betyg i Svenska A, Engelska A, Matematik A på gymnasienivå
 • Godkänd vid säkerhetsprövning
 • Klara de medicinska och fysiska kraven
 • Körkort (för vissa befattningar)
 • Utbildad på Grkpbv 90, B-plats eller Lvkv90
Meriterande:
 • Grundligt vinterutbildad
 • Erfarenhet av typförbandet mekaniserad bataljon.
 • Utbilda på B-plats med PC SKER
 • Utbildad på Lvkv 90 D
Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är ansvarstagande och en uppgiftsfokuserad lagspelare. Du bör dessutom vara stresstålig och ha viljan att göra ditt bästa i alla lägen.
Du ska dela Försvarsmaktens värdegrund. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en GSS/T anställning som inleds med 6 månaders provanställning. Därefter en tidsbegränsad anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 8 år

Anställningen medför arbetsskyldighet såväl nationellt som internationellt.

Lön enligt avtal. Lägst 22000 kr.

Sista ansökningsdag 2022-06-27

Tillträde snarast

I din ansökan vill vi ha:
 • Personligt brev som beskriver dig själv, din militära utbildning, vilken befattning du är intresserad av och varför du tycker att du skulle passa hos oss
 • CV
 • Betyg från militär grundutbildning (gäller ej sökande som är grundutbildade på I 19)
 • Betyg från gymnasiet
 • Referenser, varav minst en ska vara i Försvarsmakten. Lämpligen din plutonchef.
 • Övriga relevanta militära intyg
Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av Chefen StabUnderstödskompaniet som du når på mailadressen I19-pbat-stabukomp@mil.se

Fackliga representanter - Nås via FM växel 0921-34 80 00

Officersförbundet, Per Davidsson

Försvarsförbundet, Annelie Forshage

SEKO-F, David Vinberg

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 juli 2022 (13 dagar kvar)