Friskvårdsledare till Artilleriregementet

Friskvårdsledare till Artilleriregementet

Brinner du för idrott, träning och hälsa? Då är Försvarsmakten rätt organisation för dig. All anställd personal inom Försvarsmakten ska uppnå en grundläggande fysisk nivå vilket innebär ett stort fokus och intresse för idrott och friskvårdsaktivtieter i den dagliga verksamheten.

Som friskvårdsledare på Artilleriregementet (A9) har du möjlighet att jobba främjande med idrott och hälsa för all personal och värnpliktiga på regementet. Bodens Garnison omfattar både Artilleriregementet (A9), Militär regional stab (M RN) och Norrbottens regemente (I 19) samt flera andra enheter med verksamhet över hela Sverige. Du kommer arbeta i ett nära samarbete med ytterligare en friskvårdsledare som ansvarar för Norrbottens regemente (I 19), två soldater och avdelningens chef. Tjänsten är ett vikariat på 12 månader.

Om enheten
Idrott och friskvårdsavdelningen, som är en del av Garnisonsstödsenheten, stödjer hela garnisonen i den fysiska träningen för alla anställda samt värnpliktiga med materiel, utbildning, träningar, tävlingar, tester och idrottslokaler inom- och utomhus. Arbetets målsättning utgår från att Försvarsmaktens personal ska ha en tillräcklig fysisk prestationsförmåga för att kunna lösa, av statsmakten ålagda uppgifter som ska bidra till bättre hälsa, välbefinnande och livskvalite.

Garnisonsstödsenheten (GarnsE) tillhör organisatoriskt Norrbottens Regemente (I 19) men i tjänsten kommer du att stödja framförallt Artilleriregementets (A9) personal och värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Planera, leda och genomföra idrott- och friskvådsarrangemang.
 • Stödja och samverka med Artilleriregenmetet i genomförandet av Försvarsmaktens fysiska standard grundnivå samt tilläggsprov.
 • Genom olika medier informera om avdelningens verksamhet.
 • Stödja drift och underhåll av garnisonens idrottsanläggningar.
 • Stödja garnisonen i utbildning inom fysisk prestationsförmåga, orientering och skidor.
 • Jobba med motion, träning och hälsa på individ, grupp och organisationsnivå
Kvalifikationer
 • Ledarskapsutbildning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av administrativa uppgifter
 • God vana i Microsoft Office
Meriterande
 • Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande yrkeslivserfarenhet
 • Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem
 • Ledare eller utövare av idrott
 • Testledare för fystester inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att driva projket och arrangemang
 • Körkort B
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och trivs med att ta egna initiativ i arbetet. Det är viktigt att du är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga med andra. Då rollen innebär stora kontaktytor inom garnisonen samt uppgifter så som att utbilda och informera olika personalgrupper är det viktigt att du har en god kommuniaktiv förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Vikariat 12 månader
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: 2021-04-01 eller enligt överenskommelse

Internutbildning och resor i tjänsten kan förekomma. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både in- och utrikes. Individuell lönesättning tillämpas.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Suzanne Thörnäs, Chef Idrott och friskvårdsavdelningen, 070-211 96 88

Mikael Ståhl, Chef Garnisonstödsenheten, 070-336 89 68

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Malin Snårbacka, Rekryteringskoordinator Artilleriregementet, 073-842 43 18

Fackliga företrädare:

Susanne Thunberg, SEKO Försvar Boden, 070-951 62 88

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personlig brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)