Försörjningsofficer vid Norra Militärregionen (MR N)

Försörjningsofficer vid Norra Militärregionen (MR N)

Du tillhör staben vid Norra Militärregionen (MR N), som är placerad i Boden.

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Norra Militärregionen (MR N) omorganiserades 2020-01-02 och blev en egen organisationsenhet. Det är mot bakgrund av detta som vi söker en Försörjningsofficer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • I rollen som försörjningsofficer arbetar du nära logistikchefen (Chef J 4). Du kommer i huvudsak att arbeta med samordning av norra militärregionens förnödenhetsförsörjningsarbete ur ett brett perspektiv.
 • Du kommer tillsammans med övriga vid J4 att utgöra ett kvalificerat stöd till cheferna på militärregionens stab och även till cheferna vid utbildningsgrupperna och underställda förband inom norra militärregionen.
 • Du förväntas arbeta proaktivt inom främst förnödenhetsförsörjning.
Kvalifikationer
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten på regional och/eller lokal nivå inom logistik
 • Officersexamen, OR 8 eller OF 2
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Körkort B
Meriterande
 • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning
 • Erfarenhet av arbete i LIFT
 • Erfarenhet av arbete i SWECCIS
 • Erfarenhet av arbete i IS/US, IOR
 • Erfarenhet av Försvarsplanering
Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. Du har en hög personlig integritet och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. För tjänsten behövs analytisk förmåga. I befattningen som försörjningsofficerofficer hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom logistik. Tidigare erfarenhet är inget krav men meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen. Kontinuitet i befattningen eftersträvas.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Peter Fredriksson 070-607 89 56 , alternativt Anders Häggberg 070-544 13 72.

Fackliga företrädare

Sven-Olof Grenholm - OFR/O

Annelie Forshage - OFR/S

Margareta Ryding - Seko

Samtliga nås via växeln: 0921-348000

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2020-03-05 Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 mars 2020 (14 dagar kvar)