Förbandsekonom till Bodens Artilleriregemente

Förbandsekonom till Bodens Artilleriregemente

Bodens Artilleriregemente A 8 söker en förbandsekonom för placering vid planerings- och ekonomiavdelningen, vilken är en av fem avdelningar vid regementsstaben. Det är regementsstabens uppgift att planera, leda och följa upp regementets verksamhet samt stödja regementsledningen i beslutsfattande.

Ekonomifunktionen på avdelningen ansvarar för att samordna förbandets ekonomistyrning, budgetering, återrapportering och ekonomiadministration. Avdelningen ansvarar även för regementets långsiktiga planering samt frågor rörande beredskap, mobilisering och insatser, samt för regementets olika verksamhetsledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du, under ledning av och tillsammans med ekonomichefen, arbetar med planering, budgetering samt ekonomisk uppföljning och prognoser. Utöver det kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara fakturahantering och att stödja övriga organisationen i ekonomirelaterade frågor genom ett konsultativt förhållningssätt mot chefer med ekonomiansvar.

Du är på sikt en kunskapsresurs både avseende operativt arbete i Försvarsmaktens affärssystem PRIO och har generell förståelse för Försvarsmaktens ekonomistyrning och ekonomiadministration.

Kvalifikationer
  • Ekonomiutbildning på lägst gymnasienivå eller kunskap/erfarenhet som arbetsgivaren bedömmer likvärdig
  • Goda kunskaper i excel
Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga, är pedagogisk och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser även att du är analytisk, noggrann och serviceinriktad. God förmåga att lösa uppgifter både självständigt och tillsammans med andra är av stor vikt.

Arbetet kräver närvaro inför och vid fastställda rapporteringstidpunkter, som ibland infaller vid övrig personals ledighetsperioder.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Placeringsort: Boden
Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Övrigt
Försvarsmakten använder affärssystem PRIO (SAP).
Tjänsten innebär krigsplacering. För att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning som en del av dina arbetsuppgifter.

Arbetstiden är främst dagtid, men det kan förekomma arbete under kväll och helg. Tjänsten kan innebära tjänsteresor.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Ekonomichef Frida Lövgren, 0921-34 82 88, 073-292 28 71 frida.lovgren@mil.se

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se

Fackliga representanter:
Ordförande Seko Försvar Boden: Susanne Thunberg, Mobilnummer 070-951 62 88
Ledamot Försvarsförbundet Boden: Liz Lovag, Mobilnummer 073-673 51 82

Sista datum för ansökan
Skicka in ditt CV och personliga brev senast 31 augusti.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Bodens Artilleriregemente, A 8, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål på långa avstånd och med hög precision. A 8 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)