Chef till Försvarshälsan Bodens garnison/Medicinsk verksamhetschef

Chef till Försvarshälsan Bodens garnison/Medicinsk verksamhetschef

Om enheten
Försvarshälsan stödjer försvarsmaktens fortsatta uppbyggnad med försvarsmedicinsk förmåga och arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt, förtroendefullt och efterfrågat stöd till verksamheten på organisations-, grupp och individnivå, samt en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård med ett utvecklat teamarbete byggt på prevention. Teamet består av samtliga försvarshälsans delar med dess olika yrkeskategorier. Försvarshälsan svarar även för hälso- och sjukvård samt daglig sjukvård för rekryter under grundläggande utbildning. Försvarshälsan finns med egen personal i Boden och Arvidsjaur och stödjer även försvarsmaktens verksamhet i Härnösand, Kiruna, och Östersund.

Försvarshälsan erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete som enhetschef i en organisation med ett framåtskridande arbetssätt och en positiv atmosfär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Som chef vid Försvarshälsan Bodens garnison ansvarar du för att leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten tillsammans med enhetens platschefer.
 • Du har det samlade ledningsansvaret för processerna inom det försvarsmedicinska området och ansvarar för detta direkt under försvarsmaktens vårdgivare och är underställd och arbetsleds av C I 19.
 • Du ansvarar för att lagar, rutiner och övriga författningar inom hälso- och sjukvårdsområdet är kända och efterföljs.
 • Du arbetar i nära samarbete med våra medarbetare vid Försvarshälsan och verksamheten inom garnisonen och driver ett ständigt pågående förbättrings och utvecklingsarbete i samverkan med våra uppdragsgivare.
 • Du har arbetsmiljöansvar samt ekonomiskt ansvar och följer regelbundet upp genomförd verksamhet vid enheten.
 • Du verkar för att alla medarbetare skall känna ett personligt medarbetarskap och förståelse för enhetens arbetsuppgifter, samt tillser i samverkan med platscheferna att medarbetarna kompetensutvecklas enligt kommunicerade planer.
 • Du avdelar resurser och stödjer insatsförbanden med sjukvårdskompetens.
Kvalifikationer:
 • Akademisk examen på 180p med inriktning inom sjukvård, eller det som arbetsgivaren bedömer lämpligt för befattningen.
 • Erfarenhet av och kunskap om företagshälsovård, hälsofrämjande arbetsmiljöarbete, arbetsmiljöfrågor och organisationsutveckling.
 • Dokumenterad erfarenhet som chef.
 • Körkort lägst B.
Meriterande:
 • Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete samt projekt.
 • Erfarenhet från systematiskt kvalitetsarbete.
 • Språkkunskaper utöver engelska.
 • Genomförd värnplikt.
 • Erfarenhet av internationell tjänst.
 • God datorvana samt vana att hålla utbildning.
Personliga egenskaper
Som person är du driven, har hög integritet och är prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, initiativrik och serviceinriktad. Du har ett flexibelt arbetssätt och vilja att utveckla verksamheten. Försvarshälsan har många samverkanspartners vid förbanden och inom försvarsmedicin varför vi söker dig med god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga samt lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Det kommer att finnas goda möjligheter för dig till kompetensutveckling inom försvarsmedicinska områden.
 • Din huvudsakliga tjänstgöring är knuten till Boden men tjänstgöring på annan ort förekommer.
 • Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader.
 • Anställningstidpunkt enligt överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef försvarshälsan Bodens Garnison, Mats Eriksson, tfn. 070 - 685 96 63,
Företagsläkare/LäkML Helena Stjärnholm, tfn. 070 - 206 85 39.

Fackliga företrädare
Officersförbundet, Per Davidsson,
Försvarsförbundet, Per Eriksson,
SEKO-F, Ann-Charlotte Aittamaa,
Samtliga nås via FM växel 0921 - 34 80 00 : 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)