Analytiker till Artilleriets Stridsskola

Analytiker till Artilleriets Stridsskola

Lockas du av att arbeta med komplexa frågor som bidrar till Artilleriets utveckling? Har du dessutom erfarenhet av analysarbete och tycker om att arbeta med analytiska metoder för beslutsstöd med ett vetenskapligt förhållningssätt. Då kanske just du är den vi söker!

Om enheten

Du kommer att tillhöra staben vid Artilleriets Stridsskola (ArtSS) som idag utgörs av fem personer. ArtSS är den enhet som inom regemetet jobbar med framtida förmågor och utbildning av framtidens officerare. ArtSS består av ca 40 medarbetare både civila och miltära. ArtSS är en del av Artilleriregementet A 9 i Boden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som analytiker kommer du primärt att utgöra ett analytiskt stöd till alla avdelningar inom ArtSS där du genomför analyser, studier, uppföljningar och utvärderingar i syfte att utarbeta beslutsunderlag inom området framtida förmågor. Du kan även komma att utgöra ett metodstöd där du hjälper till att utveckla metoder för olika analytiska ändamål och beslutsprocesser.

Arbetet bedrivs självständigt eller tillsammans med andra, uppgifterna kan ha såväl långsiktigt fokus som arbete med korta tidsförhållanden och snabba slutsatser. Du kommer även att hålla i workshops och seminarier kopplat till ditt arbete.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
 • Träning som arbetsuppgift - tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom relevant område, som lägst magisterexamen eller civilingenjörsexamen eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Exempel på relevanta utbildningar är teknik/naturvetenskapliga utbildningar med fokus på systemanalys, systemvetenskap eller civilingenjörsinriktning inom liknande områden.
 • Aktuell och relevant erfarenhet av analysarbete
 • Kunskap och erfarenhet av vetenskaplig metodik samt analytiska metoder för beslutsstöd
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort B
Meriterande
 • Erfarenhet från forskning eller studiearbete i ca 3 år eller mer
 • Erfarenhet av att leda workshops och seminarier
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller från försvarssektorn
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett systematiskt och noggrant arbetssätt samt samarbetar bra med såväl kollegor som andra samarbetspartners. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Då du kommer att vara den enda analytikern på A 9 är det också viktigt att du kan och trivs med att jobba och driva dina arbetsuppgifter självständigt. Du måste därför vara handlingskraftig och resultatinriktad för att nå de resultat som tjänsten kräver.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: 2021-08-30 eller enligt överenskommelse

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal. Till viss del kommer arbete i fält och i övningsverksamhet förekomma vilken innebär arbetstid vissa kvällar och helger. Resor förekommer i tjänsten, både inrikes och utrikes. Tjänsten innefattar en krigsplacering vilket ställer krav på fysisk förmåga. Därför ingår fysisk träning som en arbetsuppgift.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Stabschef Artilleriets Stridsskola Christian Tengelin, 070-951 62 86, christian.tengelin@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka, 073-842 43 18, malin.snarbacka@mil.se

Fackliga företrädare:
Susanne Thunberg, SEKO Försvar Boden, 070-951 62 88

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt en beskrivning av hur du har arbetet med analysarbete samt rapporter.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Boden
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (5 dagar kvar)