Systemingenjör

Systemingenjör

Har du kunskap och intresse av att hantera process- och stordatasystem samt nätverksteknik i industriell miljö?

Uppdraget
ISOVER står inför flera större projekt framför sig, både i form av nyinvesteringar samt uppgraderingar av processer, utrustning och tillverkningssystem. Vi söker dig som vill ta ett drift- och utvecklingsansvar för IT process- och automationsnätverk inklusive servrar. Förutom att underhålla befintliga system och nätverk kommer du bli involverad och ansvara för olika utvecklingsprojekt med byte, installationer samt konfiguration av nya system.

Om företaget
Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 370 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalitet och produktivitet. Fokus ligger på att utöka arbetet med WCM och bli ännu bättre.

Våra produkter finns överallt i våra boenden och i vårt dagliga liv; i byggnader, transportmedel, infrastruktur och i många industriella tillämpningar. Hos ISOVER tar vi vår del av ansvaret genom att utveckla nya, hållbara material och metoder så att du ska kunna konstruera och bygga framtidens byggnader. Vi bygger helt enkelt hållbarhet. Läs gärna mer här: https://www.saint-gobain.se/hallbarhet

Mer om rollen
Som Systemingenjör blir du ansvarig för de industriella nätverken och ISOVERs kontaktperson mot IT-säkerhetsfunktioner (nationellt och internationellt) med syfte att gemensamt säkerställa drift- och datasäkerhet. Du kommer bl.a. ansvara för en kommande omstrukturering av nätverket. I rollen ingår även teknisk support inom dina kompetensområden till övriga delar av företaget

SCADA/styrsystemet kommer gradvis att ändras/bytas ut vilket innebär en ny infrastruktur kring automationsnätverk och processnära nätverk ska skapas. Industri 4.0 med ökad industrialisering/automatisering kommer definitivt innebära olika utvecklingsprojekt med anpassningar och förändringar. Att vara delaktig och drivande i projekt över flera discipliner kommer att vara en stor del i din roll, liksom att leda egna projekt inom IT/nätverksområdet.

Rollen vi erbjuder/söker är bred inom IT/automation. Du kommer dels att ansvara för våra industriella nätverk och servrar samt vissa applikationer i detta, med bl.a. specifikation, konfiguration och testning. Den andra delen av tjänsten ligger mer kring processtyrsystem och automation där ISOVER använder Honeywell DCS och Siemens som automationsplattform. Din roll kommer att vara den som "limmar ihop" dessa två delar.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig med en relevant eftergymnasial utbildning och minst 5 års erfarenhet. Du har goda kunskaper om IT säkerhet och nätverk, helst kopplat till industriella krav och standarder, samt olika kommunikationsgränssnitt. Vi ser också att du har kunskap kring server, system och databashantering. Kopplar vi på den andra delen/önskelistan så adderar vi kunskaper kring SCADA system och dess infrastruktur med tillhörande PLC/automationssystem inklusive programmering, konfigurering och systemlayout.

Har du flera delar av ovan nämnda kompetenser/kunskaper, men inte alla, så kan du absolut vara av intresse för oss. Vissa delar av teknikområdet går att hämta in kunskapsmässigt via väl anpassad specialutbildning och träning. Med i grunden rätt intresse och baskunskap är detta fullt möjligt.

När det kommer till personliga egenskaper så ser vi framför oss en noggrann, pålitlig och ansvarstagande person med tanke på ansvaret för såväl drift som IT säkerhet. Din kommunikativa förmåga är väldigt viktig (internt/internationellt), att diplomatiskt och pragmatiskt kunna diskutera fram lösningar samt avgöra "good enough". Svenska och engelska gäller för tjänsten.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Bjuv
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 9 sept 2021 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.