Quality Engineer - Saint-Gobain ISOVER

Quality Engineer - Saint-Gobain ISOVER

ISOVER Billesholm

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalité och produktivitet.

Bakgrund

ISOVER står nu inför en period med flera större projekt framför sig, både i form av nyinvesteringar samt uppgraderingar av processer och utrustning. Under sensommaren invigdes exempelvis en ny härdugn och man lyckades även rekrytera Benoit Pirlot, en tungviktare inom ISOVERs globala fabriksledning. Under hans ledning satsar man nu på Performance teams, vilket innebär en utökning av kompetensen inom ISOVER och att flera nya tjänster därför kommer att tillsättas.

Som ett led i detta söker man nu efter en Quality Engineer.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Quality Engineer är ditt huvudsakliga uppdrag att bidra till en hög- och stabil kvalitetsnivå på enhetens produktion. Detta gör du genom att aktivt kontrollera, analysera och utvärdera tillverkningsprocessen. Mer specifikt kan det röra sig om att genomföra rotorsaksanalyser eller hantera reklamationer, interna som externa.
Tillsammans med dina kolleger kommer du även vara delaktig i det ständiga utvecklandet av en robust kvalitetsplan som ett led i att standardisera våra processer ytterligare.

Inom Saint-Gobain arbetar vi enligt WCM-metodik. För din del kommer det innebära att du ständigt söker efter nya förbättringsmöjligheter och sätt att effektivisera kvalitetsarbetet på fabriken. Du kommer även att spendera en stor del av din tid till att upplysa, träna och implementera kvalitetsprocesser och kvalitetsprotokoll för operatörerna.

Rollen som Quality Engineer hos ISOVER är en bra mix mellan praktiska och teoretiska arbetsuppgifter vilket resulterar i en dynamisk arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Du kommer att beröra samtliga delar av vår tillverkningsprocess och därmed ges en bred insyn i hela verksamheten, vilket i sin tur skapar möjligheter för vidare utveckling inom organisationen.

Önskvärd profil

Vi söker i första hand dig med en akademisk utbildning inom relevant område och som har några års erfarenhet av liknande verksamhet. Som person behöver du vara lösningsorienterad, nyfiken och ihärdig.

Det är även viktigt att du är öppen och kommunikativ då interaktionen mellan kollegerna är en av framgångsfaktorerna för den här rollen. Då företaget är internationellt anknutet är det även viktigt att du behärskar både svenska och engelska obehindrat. Du har även goda kunskaper i Office-paketet.

Övrigt

CV och personligt brev skickas med fördel in på engelska.

Placeringsort: Billesholm

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain ISOVER med Kandidathuset.
För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Alexander Kervall, alexander.kervall@kandidathuset.se
Mer info
Område Bjuv
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.isover.se
Sista ansökningsdag 8 feb (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ISOVER isolerlösningar – En affärsenhet inom Saint-Gobain Sweden AB

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, Weber och ISOVER. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 170 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK. ISOVER är ett starkt internationellt varumärke och ledande inom isolerlösningar. Vi finns i skånska Billesholm där glasullstillverkningen är etablerad sedan över 80 år. Våra kunder erbjuds ett komplett sortiment samt service inom innovativa, energieffektiva och hållbara isolerlösningar.
Ytterligare information om företaget och koncernen hittar du på www.isover.se och www.saint-gobain.com.