Maintenance Engineer - Saint-Gobain ISOVER

Maintenance Engineer - Saint-Gobain ISOVER

ISOVER Billesholm

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalité och produktivitet.

Bakgrund

ISOVER står nu inför en period med flera större projekt framför sig, både i form av nyinvesteringar samt uppgraderingar av processer och utrustning. Under sensommaren invigdes exempelvis en ny härdugn och man lyckades även rekrytera Benoit Pirlot, en tungviktare inom ISOVERs globala fabriksledning. Under hans ledning satsar man nu på Performance teams, vilket innebär en utökning av kompetensen inom ISOVER och att flera nya tjänster därför kommer att tillsättas. Underhållet är centralt i verksamheten och vi söker nu en erfaren Maintenance Engineer.

Arbetsbeskrivning

Som Maintenance Engineer på Isover har du en fri roll där du arbetar aktivt med att driva, utveckla och effektivisera underhållsprogrammet som helhet. Ditt arbete kommer bestå i en kombination av både praktiska och teoretiska arbetsuppgifter.

Ett starkt fokus i rollen ligger på att implementera och utvärdera underlag för att arbeta mer mot tillståndsbaserat underhåll riktat mot bl.a. lagerövervakning, axeluppriktning, oljeprover och termografering mm. Tjänsten innebär även att leda och upprätta orsaksanalys tillsammans med performance teams och processingenjörer för eventuellt ändrade rutiner och åtgärder. Du kommer att arbeta med områden som ersättningsinvesteringar och även kunna driva projekt för att installera ersättningsutrustning. Att ständigt utveckla och effektivisera är en av avdelningens huvuduppgifter och du förväntas driva, påvisa och motivera användandet av ny teknik i det förebyggande underhållsarbetet.

I rollen ingår också att leda samarbetet med externa leverantörer gällande teknisk rådgivning, bokning av resurser, planerat underhåll och reservdelsförsörjning. Du ansvarar för att tillse att underhållskunnig maskin-, och anläggningsspecialist deltar som underhållets representant i projektarbetet, vid projektering och utredning inför anskaffandet av ny-, eller utbytesutrustning i fabriken.
Då vi arbetar med WCM- konceptet är det en förutsättning att du aktivt deltar i olika förbättringsprojekt för att bidra till företagets utveckling.

Önskvärd profil

Vi söker dig som är driven, strukturerad och kommunikativ. Du ser det som självklart att vara delaktig i den operativa verksamheten och har erfarenhet av projektledning, samt god samarbetsförmåga med andra. Du har en relevant teknisk utbildning på eftergymnasial nivå och erfarenhet av en liknande roll, gärna från processindustri.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Övrigt

CV skickas med fördel in på engelska

Placeringsort: Billesholm

Vi kan erbjuda dig ett arbete i ett internationellt och framåtblickande företag med goda utvecklingsmöjligheter inom såväl företaget som koncernen.

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain ISOVER med Kandidathuset.
För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Frida Eklund, frida.eklund@kandidathuset.se
Mer info
Område Bjuv
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Reparatörer, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.isover.se
Sista ansökningsdag 8 feb (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ISOVER isolerlösningar – En affärsenhet inom Saint-Gobain Sweden AB

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, Weber och ISOVER. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 170 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK. ISOVER är ett starkt internationellt varumärke och ledande inom isolerlösningar. Vi finns i skånska Billesholm där glasullstillverkningen är etablerad sedan över 80 år. Våra kunder erbjuds ett komplett sortiment samt service inom innovativa, energieffektiva och hållbara isolerlösningar.
Ytterligare information om företaget och koncernen hittar du på www.isover.se och www.saint-gobain.com.