Elkonstruktör - Saint-Gobain ISOVER

Elkonstruktör - Saint-Gobain ISOVER

ISOVER Billesholm

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholmsförankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalité och produktivitet.

Bakgrund

ISOVER står nu inför en period med flera större projekt framför sig, både i form av nyinvesteringar och uppgraderingar av processer och utrustning. Vi söker därför ytterligare en El-konstruktör till teknikorganisationen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som El-konstruktör kommer du bland annat arbeta med projektering av nya produktionsutrustning, ombyggnation av befintlig utrustning, samt agera stöd till andra avdelningar inom elområdet. Du kommer att vara en del av El-och Automationsavdelningen och rapporterar till chefen för avdelningen. I rollen som El-konstruktör krävs teknisk kompetens och en god kommunikativ förmåga.

Tjänsten innefattar:
 • Konstruktion och projektering av el-anläggningar
 • Ansvara för AutoCad Electrical, ritningsstandarder samt ritningsarkivet
 • Automation med PLC-system (oftast Siemens S7)
 • Agera support gentemot produktionen och UH-avdelningen i el-tekniska ärenden
 • I de fall då arbete utförs med externa parter; skriva kravspecifikationer, upprätta underlag för anbud samt kunna agera arbetsledare
 • Aktivt arbeta mot en standardisering inom området samt ansvara för att arbetet utförs i enlighet med relevanta lagar och föreskrifter

Önskvärd profil

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör med el-inriktning och flerårig arbetserfarenhet av el-konstruktion, gärna inom processindustrin.
Du är en noggrann person som har god förmåga att skapa struktur och rutiner, samt förankra dem i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i projekt och trivs med att leda personal och komma ut i verksamheten. Du har med fördel arbetat med PLC-programmering och drivteknik, samt har kunskaper om maskinsäkerhetsnormer och el-föreskrifter enligt ISO och CE-krav.

Krav för tjänsten:
 • Eftergymnasial utbildning, gärna högskoleingenjör med el-inriktning.
 • God erfarenhet av el-konstruktion
 • Goda kunskaper i CAD, gärna Auto-CAD
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande för tjänsten:
 • Programmeringskunskap
 • Kunskap inom styr- och reglerteknik
 • Kunskap inom transmissionsteknik
 • Erfarenhet från tillverkande industri (motorer, PLC, mekanik)
 • Erfarenhet av automation, gärna med HoneyWell-system

Övrigt

Placeringsort: Billesholm

Vi kan erbjuda dig ett arbete i ett internationellt och framåtblickande företag med goda utvecklingsmöjligheter inom såväl företaget som koncernen.

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain ISOVER med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Frida Eklund, frida.eklund@kandidathuset.se
Mer info
Område Bjuv
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.isover.se
Sista ansökningsdag 8 jan (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ISOVER isolerlösningar – En affärsenhet inom Saint-Gobain Sweden AB

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, Weber och ISOVER. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 170 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK. ISOVER är ett starkt internationellt varumärke och ledande inom isolerlösningar. Vi finns i skånska Billesholm där glasullstillverkningen är etablerad sedan över 80 år. Våra kunder erbjuds ett komplett sortiment samt service inom innovativa, energieffektiva och hållbara isolerlösningar. Ytterligare information om företaget och koncernen hittar du på www.isover.se och www.saint-gobain.com.