Maintenance Technician - Saint-Gobain ISOVER

Maintenance Technician - Saint-Gobain ISOVER

ISOVER Billesholm

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalité och produktivitet.

Bakgrund

ISOVER står nu inför en period med flera större projekt framför sig, både i form av nyinvesteringar samt uppgraderingar av processer och utrustning. Under sensommaren invigdes exempelvis en ny härdugn och man lyckades även rekrytera Benoit Pirlot, en tungviktare inom ISOVERs globala fabriksledning. Under hans ledning satsar man nu på Performance teams, vilket innebär en utökning av kompetensen inom ISOVER och att flera nya tjänster därför kommer att tillsättas.

Underhållet är centralt i verksamheten och till ISOVER söker vi nu flera duktiga underhållstekniker.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta inom ISOVERS underhållsavdelning med fokus på stabil driftsäkerhet. Som underhållstekniker arbetar du med löpande underhåll. Tjänsten innebär reparationer av befintlig produktions- och processutrustning samt förebyggande underhåll och förbättringsåtgärder.

Dina arbetsuppgifter kommer till stor del bestå av:
  • Mekaniskt och/eller elektriskt underhåll
  • Reparationer
  • Förebyggande underhåll och förbättringsåtgärder
  • Du är delaktig vid modifiering av befintlig utrustning samt vid installation av nyinvesteringar.
Arbetsuppgifterna är omväxlande och det finns stora utvecklingsmöjligheter för rätt person. Då vi arbetar med WCM- konceptet är det en förutsättning att du aktivt deltar i olika förbättringsprojekt för att bidra till företagets utveckling.

Önskvärd profil

Vi söker dig som har erfarenhet av reparation och felsökning, har lämplig teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande kunskaper med inriktning mot mekanik eller el/instrumentteknik. Du har flerårig erfarenhet av liknande tjänst. Det är meriterande med erfarenhet av processindustri. Då företaget är internationellt behärskar du såväl svenska som engelska i tal och skrift. Som person är du en prestigelös lagspelare som har förmågan av att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Övrigt

Placeringsort: Billesholm

Tjänsten är en heltidsanställning på dagtid. Viss beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vi kan erbjuda dig ett arbete i ett internationellt och framåtblickande företag med goda utvecklingsmöjligheter inom såväl företaget som koncernen.

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar Saint-Gobain ISOVER med Kandidathuset.
För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult Mats Johansson, mats.johansson@kandidathuset.se
Mer info
Område Bjuv
Yrkesroll Industri & Anläggning, Reparatörer, Teknik & Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.isover.se
Sista ansökningsdag 8 feb (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ISOVER isolerlösningar – En affärsenhet inom Saint-Gobain Sweden AB

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, Weber och ISOVER. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 170 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK. ISOVER är ett starkt internationellt varumärke och ledande inom isolerlösningar. Vi finns i skånska Billesholm där glasullstillverkningen är etablerad sedan över 80 år. Våra kunder erbjuds ett komplett sortiment samt service inom innovativa, energieffektiva och hållbara isolerlösningar.
Ytterligare information om företaget och koncernen hittar du på www.isover.se och www.saint-gobain.com.