Vi söker en avfallsstrateg

Vi söker en avfallsstrateg

Vill du vara med att utveckla framtidens avfallshantering? Är du en utåtriktad genomförare som är bra på att samarbeta och planera? Då kan du vara den avfallsstrateg vi söker!

Arbetsuppgifter

I rollen som avfallsstrateg i Vatten och Miljöresurs arbetar du framåtblickande med fokus på att utveckla avfallshanteringen i våra ägarkommuner. Du har en central roll i arbetet med att driva olika utvecklingsprojekt som berör hela avfallskedjan, både i utredningsfasen, eventuell implementering och uppföljning.

Att leda arbetet med att ta fram den framtida gemensamma avfallsplanen och vara delaktig i arbetet med att synka ihop avfallsföreskrifter och taxor ingår i dina uppgifter.

Avfallsminimering är en del i vårt uppdrag och i att skapa förståelse för att konsumtion och avfallshantering har en koppling är den stora utmaningen att ändra beteendemönster. Där kommer du att vara delaktig i att ta fram underlag till vårt informationsmaterial i samarbete med vår kommunikatör.

Planering och kommunikation är en viktig del av ditt arbete, både internt och externt. Du kommer att vara delaktig i att handlägga och samordna svar på remisser och samråd som inkommer till Vatten och
Miljöresurs och ha kontakt med våra kommuninvånare, politiker och fastighetsägare.

Kvalifikationer

För att passa in i rollen ser vi att du har en relevant högskole- eller universitetsutbildning alternativt annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi föreställer oss att du har erfarenhet av projektledning, gärna från återvinnings-/avfallsbranschen.

Under perioder kan det vara en hel del skrivarbete, god datorvana och att kunna skriva rapporter är därför ett krav. Då vårt verksamhetsområde är stort till ytan krävs även körkort klass B.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas hos oss behöver du vara bra på att få med dig folk, vara pedagogisk, uthållig och ha god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har ett intresse av att bidra aktivt till verksamhetens ständiga förbättringar och har förmågan att se helheten. Du behöver trivas i rollen som internkonsult och vara bekväm med att självständigt driva projekt och fatta beslut.

Ytterligare egenskaper vi värdesätter hos dig är att du är strukturerad, uthållig och kreativ men även att du är flexibel och kan prioritera om då fokus kan förändras av dig själv eller andra instanser. Att du känner dig trygg i att göra digitala presentationer och framföra dessa är naturligt i rollen.

Vi erbjuder
Vatten och Miljöresurs är ett nybildat kommunalt bolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner.
Vi ansvarar för att samla in och omhänderta allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar i Bergs och Härjedalens kommuner. Vi ansvarar även för de båda kommunernas vatten- och avloppsanläggningar. Vatten och Miljöresurs omsätter ca 110 miljoner och har 70 medarbetare.

Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Tjänsten innebär anställning tillsvidare, med tillträde snarast. Provanställning kommer att tillämpas. Lön och övriga anställningsvillkor överenskommes i samband med anställning.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Vatten och Miljöresurs!
Skicka ansökan, personligt brev och CV, till lina.eklund@vattenmiljoresurs.se

Sista ansökningsdatum: 2019-06-17
Arbetsgivare: Vatten och Miljöresurs
Ort: Enligt överenskommelse
Heltid, 100%.
Mer info
Område Berg
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenmiljoresurs.se
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vatten och Miljöresurs är ett kommunalt bolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner.

Vi ansvarar för att samla in och omhänderta allt hushållsavfall och slam från enskilda brunnar i Bergs och Härjedalens kommuner.

Vi ansvarar även för de båda kommunernas vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar och distribuerar dricksvatten samt tar hand om och renar avloppsvattnet.

Vatten och Miljöresurs omsätter ca 110 miljoner och har 70 medarbetare.