Leg. sjukgymnast/fysioterapeut

Leg. sjukgymnast/fysioterapeut

Vi på Kommunrehab i Berg letar nu efter en leg. sjukgymnast/fysioterapeut för att stärka vårt team. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang av att arbeta med stöd till äldre och deras anhöriga, samt en vilja att vara delaktig i utvecklingen av vår verksamhet där ett salutogent arbetssätt är en självklarhet.

Arbetsuppgifter

Kommunrehab i Bergs kommun är ett team bestående av två sjukgymnaster, tre arbetsterapeuter och ett rehabiliteringsbiträde. Verksamheten utgår från Svenstavik och har hela kommunen som arbetsfält. Vi arbetar mot dem som har hemsjukvård i eget boende, gruppboenden och särskilda boenden. Vårdpersonal, såsom sjuksköterskor, distriktssköterskor och undersköterskor är andra viktiga samarbetspartners. Vi har också nära kontakt med biståndshandläggare och enhetschefer inom kommunen.

Du ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser till brukare i äldreboende och ordinärt boende där Kommunrehab är inkopplat. Vår målgrupp är i huvudsak äldre människor över 65 år. Dina arbetsuppgifter är primärt att utreda, bedöma och utföra insatser, samt att stödja den enskilde till självständighet i sin vardag. Utöver detta kommer du också ges möjlighet att, på olika sätt vara med och vidareutveckla verksamheten för framtiden. Dokumentation är en viktig del i detta arbete, vilket vi gör med hjälp av dokumentationssystemet Procapita. Handledning av personal och studenter ingår också i arbetet. Resor i tjänsten förekommer.

Vi på Bergs kommun arbetar kontinuerligt för att, genom samverkan, ge alla medarbetare förutsättningar att känna hög yrkesstolthet i sin arbetsvardag. Vi förväntar oss att alla medarbetare, oavsett roll, bidrar till sin arbetsplats ständiga utveckling, genom att verka för ett öppet och förtroendefullt samverkansklimat. Vi erbjuder heltidsanställning med rätt att två gånger per år ansöka om önskad sysselsättningsgrad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Erfarenhet av arbete med äldre eller liknande verksamheter inom hälso- och sjukvård är meriterande. Då vi använder oss av dokumentationssystemet Procapita ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av detta. Dina kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift, är mycket goda. Körkort för personbil (B-körkort) är ett krav.

Personliga egenskaper

Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss behöver du vara flexibel, ta egna initiativ och trivas med att samverka med olika aktörer, både inom och utanför kommunens gränser. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team, samt har förmåga att självständigt skapa strukturer i din vardag.

Urval kan komma att ske löpande under annonseringsperioden. Tjänsten är ett vikariat till och med 31 aug 2019. Tillträde 1 jan 2019 eller enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Kommunrehab!
Mer info
Område Berg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.berg.se
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Bergs kommun. Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1300 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Fjällvärlden är attraktiv för många, tillsammans med närheten till både Storsjön och Östersund. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.