Lärare i spanska

Lärare i spanska

Vill du bli en del av vårt framåtriktade gäng på Fjällgymnasiet i Svenstavik? Vi söker nu en ny medarbetare för undervisning i spanska!

Arbetsuppgifter

Välkommen till oss på Fjällgymnasiet: ett litet och nytänkande gymnasium i Bergs kommun, nära Klövsjö och Vemdalen. Vi låter elevernas målsättning vara utgångspunkt i det gemensamma arbetet framåt! I verksamheten ingår gymnasieskola med 6 nationella program, Introduktionsprogrammet, gymnasiesärskola, samt Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) inom skidskytte, alpin utförsåkning och längdskidor.

Som pedagogisk personal i vår verksamhet ansvarar du för att skapa och underhålla en trygg, inkluderande och stimulerande miljö som lockar alla elever till lust att lära. I dina arbetsuppgifter ingår att entusiasmera och utveckla språkkunskaperna i spanska hos våra ungdomar. Du planerar, undervisar, och handleder eleverna mot uppsatta mål enligt läroplan och kursplan. Förutsättningen för en god lärandemiljö är god, med små undervisningsgrupper och ett heterogent arbetslag med hög kompetens. I arbetslaget finns dessutom personal som arbetar specifikt med elevvårdande aktiviteter och har en stöttande funktion i mentorskapet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du som söker är examinerad ämneslärare i spanska, men välkomnar även dig som har annan eftergymnasial utbildning där du tillgodogjort dig likvärdiga kunskaper. Har du erfarenhet från undervisning i skola och eller gymnasieskola ser vi det som meriterande, framför allt om du ansvarat för språkundervisning. Du ska besitta goda kunskaper i spanska språket och de spansktalande ländernas realia. Goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som skrift, är ett krav. Har du språkkunskap inom nationella minoriteter och/eller kunskap i svenska som andraspråk (SvA) är det meriterande. Kunskap om gymnasie-/grundskolans läroplan och styrdokument lika så.

Personliga egenskaper

Som pedagog hos oss behöver du vara flexibel, ha ett brinnande intresse för undervisning och sätta eleverna i fokus. Du skall dessutom se ditt omgivande samhälle som en tillgång i ditt arbete och gärna låta näringsliv och omvärlden vara del av ditt klassrum. Det är viktigt att du trivs med att både arbeta självständigt och tillsammans med dina kollegor på skolan. Du gillar att arbeta formativt och målmedvetet, där kommunikation och tydlighet såväl verbalt som digitalt är viktiga pelare i din undervisning. Vill du arbeta utvecklande och nytänkande med frihet under ansvar som motto är det här rätta arbetsplatsen.

Tjänsten är visstid 20 %. Urval sker löpande under annonseringstiden. Tillsättning snarast, enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Fjällgymnasiet!

Kontaktinformation

Fackliga kontaktpersoner

Kommunväxeln

(+46) 0687-161 00

Christina Andersson

Rektor Fjällgymnasiet

(+46) 0687-163 76

christina.andersson@berg.se
Mer info
Kontaktperson Christina Andersson
Telefon 0687-163 76
Område Berg
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.berg.se
Sista ansökningsdag 22 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Bergs kommun. Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1300 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Fjällvärlden är attraktiv för många, tillsammans med närheten till både Storsjön och Östersund. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.