Lärare i Ma och NO till Fjällgymnasiet

Bergs kommun · Utbildning · 24 feb

Om jobbet

Välkommen till vår verksamhet: ett litet, nytänkande gymnasium i Bergs kommun. Vår skola ligger i framkant gällande undervisningsmetoder, flexibla kurslösningar och individualiserade arbetsscheman för våra elever. Vi låter elevernas målsättning vara utgångspunkt i det gemensamma arbetet framåt!

I verksamheten ingår gymnasieskola med 6 nationella program, gymnasiesärskola, samt Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) inom skidskytte, alpin utförsåkning och längdskidor. Vi har också ett väl utarbetat internationaliseringsarbete, med bland annat Indien och Kina som samarbetsländer.

Arbetsuppgifter
Vi söker många olika kompetenser till vårt härliga team på Fjällgymnasiet. För denna annons tar vi emot ansökan från dig som är intresserad av att arbeta med följande ämnen: matematik (20 %), kemi (20 %), fysik (20 %) och biologi (20 %). Annan ämneskombination är också möjlig. Uppge i så fall detta i din ansökan och vad du är intresserad av för typ av kombination.

Som pedagog hos oss behöver du vara flexibel, ha ett brinnande intresse för undervisning och sätta eleverna i fokus. Du skall dessutom se ditt omgivande samhälle som en tillgång i ditt arbete och gärna låta näringsliv och världen utanför vara del av ditt klassrum. Det är viktigt att du trivs med såväl självständigt arbete som tillsammans med dina kollegor på skolan. Du gillar att arbeta formativt och målmedvetet, där kommunikation och tydlighet är viktiga pelare i din undervisning. Som pedagogisk personal i vår verksamhet har du ansvar att skapa och underhålla en trygg, inkluderande och stimulerande miljö som lockar alla elever till lust och lära i all undervisning.

Viss del av din undervisning kan även komma att ske i våra språkintroduktionsklasser. Här vägleder du våra nyanlända elever mot det övergripande målet att bli en naturlig del i arbetslivet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en grundutbildning inom pedagogisk arbete. Vi välkomnar både dig som behörig och obehörig lärare och som kan tänka sig anställning på hel- eller deltid. Tidigare erfarenhet från arbete inom pedagogisk verksamhet är meriterande. Kunskap om gymnasieskolans läroplan och styrdokument (Gy 2011) är också meriterande.

Personliga egenskaper
Som person önskar vi att du är förtroendeingivande och har ett bra bemötande gentemot såväl elever, föräldrar och kollegor. Du är positiv, kreativ och flexibel samt har ett intresse för att utveckla verksamheten med eleven i centrum. Du har också lätt att skapa struktur i din arbetsvardag, samt för att skapa kontakt med dina elever. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Urval sker löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Fjällgymnasiet!
Jobbfakta
Ort
Berg
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Jesper Englund, 0687-16100

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 feb

Om företaget

Välkommen till Bergs kommun.
Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1300 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Fjällvärlden är attraktiv för många, tillsammans med närheten till både Storsjön och Östersund.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.