Grundskollärare och förskollärare - Barn- och utbildningsavdelningen

Bergs kommun · Utbildning · 31 mars

Om jobbet

Bergs kommun har i dagsläget 9 grundskolor och erbjuder barnomsorg på 7 kommunala enheter: från Myrviken och Hackås i norr till centralt belägna Svenstavik, samt Åsarna, Klövsjö, Rätan och Ljungdalen i kommunens södra delar. Närhet finns till bland annat skidspår, vatten, badhus, skolskog och strålande vacker fjällmiljö. Stor del av den pedagogiska verksamheten sker därför utomhus. Våra verksamheter arbetar även aktivt för att öka likabehandlingen av och mellan alla barn och elever.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta i våra grundskole-, förskole-, fritidsverksamheter. Vi ser gärna att du som söker har ett intresse av att driva utvecklingen vidare av våra verksamheter, att du har ett mångkulturellt arbetssätt och drivs av frågor som rör likabehandling. Bergs kommun är en samisk förvaltningskommun vilket bl.a innebär att vi arbetar för att främja och skydda det samiska språket och den samiska kulturen.

I rollen som pedagogisk personal hos oss har du ansvar för att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera undervisning och aktiviteter för våra barn och elever. Tillsammans i ditt arbetslag ansvarar ni för elevernas övergripande utveckling, lärande och inflytande. Du ska med ett gott bemötande verka för förtroendefulla relationer till såväl barn och ungdomar som föräldrar och kollegor i ditt arbetslag. Som pedagogisk personal i våra verksamheter har du ansvar att skapa och underhålla en trygg, inkluderande och stimulerande miljö som lockar alla barn och elever till lust och lära i sin vardag.

Du arbetar i arbetslag med gemensamt ansvar för den pedagogiska verksamheten på respektive arbetsplats. Du samverkar i hög grad med andra instanser inom respektive verksamhet (som exempelvis specialpedagog, skolkurator och skolpsykolog) och arbetar aktivt och målinriktat för en välbalanserad och utvecklande verksamhet. Möjlighet till kombinerad ämnesundervisning finns.

Kvalifikationer
Din elev- och allmänna människosyn stämmer väl överens med gällande läroplans- och värdegrundsintentioner. Du är bra på att dokumentera, analysera och bidra till arbetslagets och verksamhetens övergripande utveckling. Du har grundskollärarutbildning eller förskollärarutbildning, samt goda kunskaper om skolans styrdokument. Praktisk erfarenhet inom pedagogisk verksamhet, samt kunskaper i det sydsamiska språket och samisk kultur, är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är förtroendeingivande och har ett bra bemötande gentemot såväl barn, elever, föräldrar och kollegor. Du är positiv, kreativ och flexibel samt har ett intresse för att utveckla verksamheten med barnet i centrum.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
Urval sker löpande under annonseringsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Kontakt

Ring Hans Moen, 0687-16264

Publicerad

38 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 mars

Om företaget

Välkommen till Bergs kommun.
Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1300 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Fjällvärlden är attraktiv för många, tillsammans med närheten till både Storsjön och Östersund.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.