Avdelningschef LSS

Avdelningschef LSS

Arbetsuppgifter
Att vara chef och ledare inom Bergs kommun innebär att vara en god kommunikatör, inspiratör och förebild, såväl i sin egen verksamhet som utifrån kommunens övergripande arbete. Som avdelningschef ges du möjlighet att leda och utveckla verksamheten i nära samarbete med politik, tjänstemän och fackliga förtroendevalda. Du har det övergripande personal-, arbetsmiljö-, budget- och resultatansvaret för all LSS-verksamhet i Bergs kommun. I verksamheten ingår tre chefer och totalt ca 80 medarbetare, fördelat på områdena: personlig assistans, gruppboende, korttidsboende, daglig verksamhet och elevhem.

Du ansvarar för att kontinuerligt analysera, utveckla och utvärdera avdelningens löpande och långsiktiga arbete, inom ramarna för kommunens övergripande mål- och visionsarbete. Exempel på detta är kommunens pågående tillväxtarbete och övergripande utveckling av medarbetar- och chefskap. Ett annat är att bevaka utvecklingen i omvärlden, ur ett såväl regionalt som nationellt perspektiv. Som avdelningschef ställs även högre krav på att din förmåga att agera visionärt, det vill säga: omsätta och delegera övergripande mål- och visionsarbete till konkreta arbetsuppgifter för dina medarbetare. I arbetet ingår också att hitta former för samverkan med övriga avdelningar i kommunen.

I din roll förväntas du, utifrån det löpande analysarbetet, initiera och driva igenom nödvändiga åtgärder för att förbättra och utveckla verksamheten. Som avdelningschef ingår du i kommunens ledningsgrupp och rapporterar direkt till kommundirektören.

Kvalifikationer
För att vara aktuell som avdelningschef behöver du ha akademisk examen, gärna med inriktning sociala omsorgs-, beteendevetar- eller socionomprogrammet. Vi förutsätter att du har hög kompetens inom LSS-verksamhet och ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med frågor relaterade till budget-, personal-, arbetsmiljö- och systematisk kvalitetsarbete. Tidigare erfarenhet som chef är ett krav, och har du dessutom erfarenhet av att leda andra chefer ser vi det som meriterande. Likaså erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Du behöver ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och hantera flera arbetsprocesser parallellt.

Provanställning kan komma att tillämpas. Körkort för personbil (B-körkort) är ett krav.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som avdelningschef för vår LSS-verksamhet behöver du vara lösningsorienterad, tydlig och ha en mycket god analytisk förmåga. Du är bekväm i beslutsfattande situationer och kan kommunicera på ett effektivt sätt. Samarbetsförmåga, engagemang och tillit är andra viktiga egenskaper. Du behöver ha god förmåga att arbeta båda självständigt och tillsammans med andra.

Vi erbjuder
Som avdelningschef inom LSS erbjuder vi dig ett spännande, variationsrik och mångdimensionellt uppdrag. Du ges stora möjligheter att utveckla avdelningen utifrån din kompetens, samt skapa förutsättningar för Berg att fortsätta utvecklas och bli en attraktiv kommun för människor att bo och verka i, oavsett förutsättningar.

Fackliga kontaktpersoner
Kommunväxeln
(+46) 0687-161 00

Ralf Westlund
Kommundirektör
0687-161 24
ralf.westlund@berg.se

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Berg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.berg.se
Sista ansökningsdag 11 aug (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till Bergs kommun. Här hittar man både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1300 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Fjällvärlden är attraktiv för många, tillsammans med närheten till både Storsjön och Östersund.