Marknads- och Försäljningschef

Marknads- och Försäljningschef

Marknads- och Försäljningschef på FTG Cranes

Brinner du för försäljning och trivs i skogen? Kan du bidra till att utveckla vår affär?

Marknads- och Försäljningsavdelningen ansvarar för både nyförsäljning och eftermarknad, totalt drygt 100 MSEK. Nyförsäljning sker främst via återförsäljare. Avdelningen består idag av 6 personer. Våra produkter bidrar till effektivt användande av skogens resurser och till att byta ut fossila bränsle med förnybar biomassa vilket har en positiv påverkan på klimatutvecklingen.

Arbetsuppgifter
Som Marknads- och Försäljningchef på FTG Cranes kommer du leda ett team av motiverade och kompetenta ute- och innesäljare och du kommer också att driva viss egen försäljning mot återförsäljare och slutkunder. Du förväntas bidra till att vidareutveckla vår försäljningsstrategi och leda och utveckla försäljningen enligt överenskommen budget och affärsplan. I ditt ansvarsområde ingår också att leda arbetet med att utforma säljmetodik, prisstrategier, marknadsföring liksom förbereda och genomföra mässor och produktvisningar. Att utveckla vår websida kommer också att vara en viktig uppgift. Befattningen ingår i företagets ledningsgrupp och är delaktig i division Forests strategiska arbete.

Utbildning/erfarenhet
I din bakgrund finns en lämplig teknisk eller kommersiell utbildning, gärna med akademisk examen. Du har förhandlingsvana och kunskap om kommersiella kontrakt och vi ser gärna att du har någon erfarenhet från skogs- eller träindustrin och erfarenhet av att leda andra. Som person är du affärsmässig och representativ och du förstår hur man engagerar och coachar ett framgångsrikt team. Du har en passion för att utveckla försäljning, är självgående, initiativrik och engagerad, målinriktad med stark drivkraft och förmåga att se lösningar. Du talar och skriver svenska och engelska, ytterligare språkkunskaper är meriterande.

För mer information angående tjänsten kontakta Divisionschef
Pontus Westrup på telefon 0706-494450 eller mejl pwp@bruks.com. Urval sker löpande därför vill vi ha din ansökan snarast, dock senast 15 januari 2018

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Pontus Westerup
Telefon 0706-494450
Område Bengtsfors
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Försäljningschef, Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ftgforest.com
Sista ansökningsdag 7 jan (53 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BRUKS Siwertell Group tillhandahåller ett komplett sortiment av produkter, system och tjänster för industrin för torr bulkhantering på en global marknad. BRUKS Siwertell Group är en totalleverantör inom torrlastbehandling från lossning av fartyg till stapling och återvinning. BRUKS Siwertell Group omsätter ca 1400 Msek per år och sysselsätter ca 350 personer i koncernen.

FTG Cranes AB ingår i BRUKS Siwertell Group och är placerad i Bäckefors med drygt 40 anställda. FTG (Forest Technology Group) bildades 2005 och består av två bolag med produkter inom skörd och transport av skogsråvara. FTG Cranes utvecklar, tillverkar och marknadsför tre starka varumärken Mowi och Moheda för skogsvagnar samt V-kran för timmerkranar. FTG Cranes marknadsför även TP Flishuggar och Naarva Gripar på den svenska marknaden

Läs mer på www.bruks-siwertell.com och www.ftgforest.com