Vi växer och söker ännu fler Servicetekniker för Vindkraft

Vi växer och söker ännu fler Servicetekniker för Vindkraft

Du kommer vara en viktig tillgång i teamet där du kommer kunna vara med och påverka och utveckla verksamheten. Vår största tillgång är vår engagerade personal och vårt fokus på trivsel och arbetsglädje. Vi på Deutsche Windtechnik söker kompetenta medarbetare med rätt inställning till arbete och som precis som vi har fokus på arbetsglädje, enkelhet, långsiktighet, flexibilitet och gör det lilla extra för att lyckas.

Vindkraftsteknikern som är stationerad på land kommer att ansvara för rutinartat förebyggande underhåll på vindturbinernas mekaniska, elektrisk, hydraul- och växellådssystem. Även oplanerat underhåll, akuta driftstopp och byten av större komponenter (växellådor, generatorer osv.) är viktiga ansvarsområden. Vindkraftsteknikern ska kunna arbeta självständigt och i grupp och där ansvara för att identifiera tekniska fel/incidenter på egen hand och vara styrande i lösningsprocessen. Vi strävar efter att hålla högsta standard för den personliga säkerheten och värdesätter därmed goda kunskaper om kvalitet samt hälsa, säkerhet och miljö.

Din Profil

Du har lägst en gymnasieutbildning med teknisk, elektrisk inriktning, men gärna en eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot vindkraft och el.

Annan eftergymnasial utbildning inom el, hydraulik eller mekanik kan ses som meriterande.

Du har erfarenhet och är bekväm med att arbeta på höga höjder. Att du tidigare jobbat med vindkraft värdesätter vi, helst med fabrikat såsom Vestas, Siemens, Nordex och Enercon.

God datorvana och körkort är ett krav i tjänsten likaså att du kan kommunicera på både svenska och engelska.

Som person är du initiativrik och kundfokuserad med en hög servicekänsla. Vi tror att du har ett genuint tekniskt intresse, gillar att lära dig nya saker och att självständigt lösa problem. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och har ett högt säkerhetsmedvetande.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer utföra service och underhåll samt reparationer på El, Mek, Hyd & Styrsystem. Du kommer att utföra förbättringsåtgärder och modifieringar samt delta i beredskap och jour verksamhet. Du arbetar självständigt och med din kollega löser ni problem på plats för att säkerställa hög driftsäkerhet och ge utmärkt service till våra kunder.

Du säkerställer att arbetet på plats alltid utförs med säkerhet som högsta prioritet. Vid elarbeten arbetar vi efter svensk el standard (SS 50110-1).

Arbetet utgår från vår servicedepå i Bäckefors. Resor ingår i arbetet.
Mer info
Område Bengtsfors
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.deutsche-windtechnik.com/se/
Sista ansökningsdag 12 jan 2023 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Deutsche Windtechnik är en trevlig arbetsplats med hängivna arbetskollegor som genomsyras av utveckling, öppenhet, flexibilitet och stort ansvarstagande.

Du får möjlighet att jobba hos Europas största märkesoberoende serviceföretag inom vindkraft som har en stark tillväxt i Sverige och norden med flertalet varumärken som vi erbjuder service för.