Group Business Controller till Lindab

Group Business Controller till Lindab

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa med lösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. I norra Europa har vi även ett omfattande erbjudande av tak, fasader och takavvattning. Lindab finns i 20 länder i Europa och omsätter ca 9 miljarder.
Vi har en decentraliserad organisation med ca 4500 medarbetare som jobbar nära kunderna, där vår drivkraft är att skapa ett bättre klimat. Vi spenderar 90 procent av vår tid inomhus och inomhusklimatet är avgörande för hur vi mår. Därför utvecklar vi energieffektiva lösningar för hälsosamma inomhusmiljöer och vi gör det på ett sätt som även skapar ett bättre klimat för vår planet.


Vill du vara med på resan mot ett mer hållbart byggande?

Vi söker nu en erfaren Group Business Controller för att stärka vårt team på Group Finance.

Som Group Business Controller på Lindab erbjuds du en bred och omväxlande roll med fokus på ekonomisk uppföljning, rapportering och analys.

Du kommer fungera som stöd för en av säljregionerna inom koncernen och ansvarar för nyckeltal och uppföljningar av ekonomiska mål. Du kommer vara en del av teamet Group Business Control men även arbeta nära kollegor inom Group Finance. Placeringsort är i Grevie.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Business Controller för en säljregion
  • Månadsbokslut, kvartalsrapporter, årsredovisning, styrelsematerial och interna/externa presentationer för koncernen.
  • Tolka och kommunicera finansiella data och slutsatser.
  • Budget, prognos - och analysarbete.
  • Utveckla, förbättra och automatisera processer och rutiner.
  • Delta i koncernövergripande projekt och strategiuppföljningar
  • Delta i integrationsprocessen av genomförda förvärv.
  • Ad-hoc analyser
Vem söker vi?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomi och du kommunicerar obehindrat på engelska. Tjänsten förutsätter god analytisk förmåga och förmågan att förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt. Du är van att presentera och förklara siffror på ledningsnivå.

Vi ser gärna att du har 5-10 års erfarenhet inom controlling, gärna från internationella bolag och mycket goda kunskaper i Excel. Har du även erfarenhet av Cognos Controller, D-365 och BI-verktyg är det meriterande, liksom erfarenhet av IFRS.
Du är en ansvarsfull, engagerad, prestigelös och jordnära person som både kan driva ditt eget arbete, men som samtidigt är duktig på att samarbeta. Du är kommunikativ och trivs i en miljö som präglas av tillväxt och du har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt. Du är servicemedveten och är van att arbeta mot många olika kontaktytor.

Lindabs erbjudande
Som medarbetare på Lindab bidrar du till att förbättra inomhusklimat och förenkla byggandet av hållbara byggnader. Vi erbjuder dig en roll på ett marknadsledande företag med bra arbetsvillkor och stor möjlighet till egen påverkan. Vi månar om din personliga utveckling, där du som anställd får möjlighet att ta stort ansvar och utvecklas. Lindab är ett företag med jordnära värderingar och en stark familjär anda. Vi är en arbetsplats med omtanke och hållbarhet i fokus som du ska kunna känna dig stolt över att jobba på!

Ansökan
I denna rekrytering har Lindab valt att samarbeta med SJR.För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se

Sista ansökningsdag är 2022-07-20. (Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut). Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Tjänsten kommer att, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motivera en bakgrundskontroll som kommer att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Group Business Controller
Mer info
Område Båstad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.