Group Business Controller Lindab

Group Business Controller Lindab

Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa med lösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. I norra Europa har vi även ett omfattande erbjudande av tak, fasader och takavvattning. Lindab finns i 20 länder i Europa och omsätter ca 9 miljarder.
Vi har en decentraliserad organisation med ca 4500 medarbetare som jobbar nära kunderna, där vår drivkraft är att skapa ett bättre klimat. Vi spenderar 90 procent av vår tid inomhus och inomhusklimatet är avgörande för hur vi mår. Därför utvecklar vi energieffektiva lösningar för hälsosamma inomhusmiljöer och vi gör det på ett sätt som även skapar ett bättre klimat för vår planet.


Vill du vara med på resan mot ett mer hållbart byggande?

Lindab söker ytterligare en Group Business Controller för att stärka teamet på Group Finance.

Som Group Business Controller på Lindab erbjuds du en bred och omväxlande roll med fokus på ekonomisk uppföljning, rapportering och analys. Du kommer vara en del av teamet Group Business Control men även arbeta nära kollegor inom Group Finance. Placeringsort är i Grevie.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Delta i framtagande och avstämning av månadsbokslut, kvartalsrapporter, årsredovisning, styrelsematerial och interna/externa presentationer.
 • Tolka och kommunicera finansiella data och slutsatser.
 • Budget, prognos - och analysarbete.
 • Utveckla, förbättra och automatisera processer och rutiner.
 • Stödfunktion till businesscontroller-teamet.
 • Delta i koncernövergripande projekt och strategiuppföljning.
 • Delta i integrationsprocessen av genomförda förvärv.
 • Ad-hoc analyser.
Vem söker vi?
För att trivas och för att ha bästa förutsättningarna att axla rollen som Business Controller på Lindab ser vi att du trivs i en snabbrörlig miljö, är flexibel och tillmötesgående. Du gillar att vara en del av ett sammansvetsat team som både kan be om och ge hjälp till dina lagkamrater.
Vi tror också att du:
 • Är civilekonom eller motsvarande och har 2-3 års erfarenhet inom controlling.
 • Har goda kunskaper i redovisning.
 • Har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.
 • Talar och skriver svenska och engelska flytande.
Har du dessutom erfarenhet av Cognos Controller, D-365 och BI-verktyg är det meriterande.

Som person är du uppmärksam, pålitlig och engagerad. Du är strukturerad och din analytiska förmåga möjliggör att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är kommunikativ och trivs i en miljö som präglas av tillväxt. Du är servicemedveten och är van att arbeta mot många olika kontaktytor. Vidare är du en prestigelös och jordnära person som både kan driva ditt eget arbete, men som samtidigt är duktig på att samarbeta.

Lindabs erbjudande
Som medarbetare på Lindab bidrar du till att förbättra inomhusklimat och förenkla byggandet av hållbara byggnader. Vi erbjuder dig en roll på ett marknadsledande företag med bra arbetsvillkor och stor möjlighet till egen påverkan. Vi månar om din personliga utveckling, där du som anställd får möjlighet att ta stort ansvar och utvecklas. Lindab är ett företag med jordnära värderingar och en stark familjär anda. Vi är en arbetsplats med omtanke och hållbarhet i fokus som du ska kunna känna dig stolt över att jobba på!

Ansökan
I denna rekrytering har Lindab valt att samarbeta med SJR.För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se

Sista ansökningsdag är 2022-07-20. (Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut). Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Tjänsten kommer att, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motivera en bakgrundskontroll som kommer att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Titel: Group Business Controller
Mer info
Område Båstad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 aug 2022 (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.