Materialingenjör & Processingenjör till Nolato MediTor AB, Båstad / Torekov

Materialingenjör & Processingenjör till Nolato MediTor AB, Båstad / Torekov

Materialingenjör & Processingenjör

Nolato MediTor befinner sig i en expansiv fas med god tillväxt i samtliga produktsegment och behöver därför förstärka Teknologi- och Utvecklingsavdelningen med en Material- och Processingenjör med fokus på polymera material och processutveckling i både externa och interna projekt.

Nolato MediTor erbjuder utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att påverka företagets utveckling och framtid. Tjänsten är placerad i Torekov som ligger naturskönt på Bjärehalvön.

Som material- och processingenjör utvecklar du en nyckelkompetens om polymeramaterial för att kunna specificera mot kundbehov, utveckla processer och säkerställa en effektiv produktion. Du kommer ha ett projektledaransvar för teknologiprojekt och förbättringsaktiviteter relaterade till produkt och process.

Du rapporterar till Director Technology & Development.

"Vi är stolta över de högkvalitativa produkter vi levererar till kunder över hela världen. Vi är ett mindre företag i det globala Nolato med korta beslutsvägar och en god gemenskap. Har man ett intresse av att lära sig nya saker och ett driv att skapa resultat i samverkan med sina kollegor, så kommer man trivas lika bra som vi andra här på Nolato. Vi erbjuder en dynamisk och utmanande miljö i ett lönsamt och växande företag."

- Patrik Gavelin, Director Technology & Development

"Det känns roligt att veta att de produkter vi tillverkar används i sjukhusmiljö och bidrar till att rädda liv. Det skapar en stolthet och gemenskap på företaget, att det vi gör betyder något för andra människor. Att förbättra våra processer är en del av det dagliga arbetet och något som ständigt är i fokus hos våra kunder. Vi hjälps åt att lösa tekniska utmaningar vilket gör det extra stimulerande att jobba tillsammans."

- Susanne Harrysson, Utvecklingsingenjör

Arbetsuppgifter och ansvarsområde
Du kommer ha ansvar för dokumentering av process och ändringar i processflöde/produkt för att säkerställa medicinteknisk produktion enligt kundspecifikation. I samarbete med inköpsavdelningen kommer du bidra med mateiral-/råvarukunskap för att säkerställa korrekta specifikationer mot leverantörer. Du gör dagliga uppföljningar av hur processerna fungerar tillsammans med produktionsledare och kvalitetsingenjörer, samt arbetar aktivt med att lösa och förebygga problem. Du kommer även:
 • Ansvara för optimering av processer där polymer material ingår
 • Ansvara för framtagning av inköpsunderlag av maskiner och utrustning
 • Ansvara för inkörning av nya verktyg
 • Att i projektform arbeta nära kunder och leverantörer vid utveckling av nya produkter och system
 • Genomföra rotorsaksanalyser och korrigerande åtgärder för avvikelser i samarbete med produktionsteamet
 • Genomföra riskanalyser på process och produkt i samarbete med projektteam
 • Ansvara för att materialval är i teknisk framkant genom omvärldsbevakning och benchmarking
Dina kvalifikationer
 • Civilingenjör i Kemiteknik
 • Erfarenhet av polymera material eller polymerkemi inom produkt och processutveckling
 • Erfarenhet av att jobba tillsammans med produktutvecklingsteam och produktionsteam
 • Du är flytande i både svenska och engelska
Din Profil
Vi söker dig som har kunskap och intresse av polymera material i kombination med process. Du har en grundläggande kunskap om krav för medicinteknisk utveckling och/eller produktion, t.ex. validering, Lean och Six Sigma. För att lyckas i rollen så krävs en proaktiv personlighet med en analytisk förmåga, där problemlösning ses som stimulerande utmaningar och du gillar att ta ett personligt ägarskap för uppdraget.

Du har en god förmåga att samarbeta med människor med olika bakgrunder och kompetenser samt har en positiv karaktär som är nyfiken på att ta sig an utmaningar i samarbete med kollegor. Ditt arbetssätt är strukturerat, med god dokumentationsförmåga. Du trivs med att planera och leverera med tydliga deadlines i projektform.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Nolato MediTor
Nolato MediTor AB är ett företag i stark tillväxt och ingår i affärsområdet Medical Solutions i Nolatokoncernen, som har en sammanlagd omsättning på ca 8 miljarder kronor. Nolato MediTor är ett välkänt företag i branschen och vi utvecklar och tillverkar medicintekniska produkter i partnerskap med globalt ledande Life Science bolag. Vi värdesätter långsiktiga och starka relationer med våra kunder. Produkter utvecklade och tillverkade i Torekov används i medicinteknisk utrustning på sjukhus över hela världen. Vårt företag är lokaliserat i det vackra Torekov på Bjärehalvön. Läs mer om Nolato MediTor på, https://www.nolato.com/en/articles/Nolato%20MediTor Eller www.nolato.com

Sökord: materialingenjör, processingenjör, polymeringenjör, polymer, processflöde, kemiteknik
Mer info
Område Båstad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 16 maj 2020 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.