Bjäre Kraft söker redovisningsansvarig

Bjäre Kraft söker redovisningsansvarig

Om jobbet
Är du en erfaren och utvecklingsdriven Redovisningsansvarig? Trivs du med att vara med i ett kundnära bolag med korta beslutsvägar i en föränderlig miljö med ett starkt hållbarhets fokus? Vi är ett snabbt växande bolag med fokus på tjänster inom Energi och bredband.

Vi söker nu en redovisningsansvarig till vår ekonomiavdelning, som består av sju medarbetare med ansvar för redovisning, bokslut, budget, rapporter, fakturering, lön samt HR för hela koncernen. Vi arbetar med fyra bolag i flera system.

Du kommer att bli en viktig resurs med ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut, årsredovisningar, anläggningsregister, likviditet och kassaflöde samt policy och rutiner. Du leder och utvecklar processer och rutiner inom bokslutsarbetet och redovisningen. Du rapporterar till ekonomichefen som är personalansvarig för samtlig personal i teamet.

Profil
För att lyckas i denna roll tror vi att du är självständig och kommunikativ. Du trivs i en miljö där du strukturerat själv driver dina arbetsuppgifter och har en vilja att utveckla rutiner och processer. Att vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga samt att ha ett intresse för att lära nytt är viktiga egenskaper. Det är viktigt att du är proaktiv och positiv samt har en god analytisk förmåga.

Du har 3–5 års erfarenhet av liknande tjänster och en kandidatexamen inom ekonomi eller motsvarande. Du är van att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen. Erfarenhet att självständigt upprätta årsredovisning enligt K3 samt förståelse för IFRS regelverk är meriterande. Vi ser erfarenhet av koncernredovisning och/eller projektredovisning samt arbete i flera olika systemmiljöer som meriterande. Goda kunskaper i excel är viktigt.

Har du erfarenhet från energibranschen är detta ett plus.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Placering på huvudkontoret i Förslöv

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta

Ekonomichef Thomas Lilja på telefon 0431-44 99 02 eller via e-post thomas.lilja@bjarekraft.se

HR-ansvarig Kristina Olofsson på telefon 0431-45 70 12 eller via e-post kristina.olofsson@bjarekraft.se

Facklig kontaktperson för Unionen är Rolf Karlén, telefon 0431-44 54 19 eller e-post rolf.karlen@bjarekraft.se

Ansökan
Skicka din ansökan, innehållande CV och personligt brev, till HR-ansvarig Kristina Olofsson, kristina.olofsson@bjarekraft.se

Vi vill ha din ansökan senast den 14 mars.

Vi tillämpar löpande urval.
Mer info
Område Båstad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.bjarekraft.se/privat/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bjäre Kraft arbetar med energi och bredband och vi jobbar för en hållbar framtid för nordvästra Skåne och en enklare vardag för våra kunder.

Vi driver på utveckling i samarbete med samhället och ger tillbaka i olika former, så som återinvestering, sponsring och kunskapsbildning.

Bjäre Kraft är en arbetsplats där medarbetaren står i centrum. Självständighet, korta beslutsvägar och delaktighet är självklart för oss. I vårt arbete jobbar vi med fokus på långsiktighet och hållbarhet.

Moderbolaget är en ekonomisk förening och koncernen omsätter 300 MSEK och har drygt 70 anställda.

Huvudkontoret ligger i nya lokaler i Förslöv och nära pågatåg- och busstation.