Rektor för Båstad Montessoris förskolor

Rektor för Båstad Montessoris förskolor

Kvalifikationer
Vi söker dig som är rektor med erfarenhet av att leda personal och verksamhetsutveckling inom förskola/skola. Har du dessutom erfarenhet/utbildning inom Montessoripedagogik är det meriterande.

Förväntningar
Du inspirerar och engagerar dina medarbetare och skapar förutsättningarna till utveckling och kollegialt lärande. Du är skicklig på att skapa och bibehålla goda relationer. Som rektor för förskolan har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. För att trivas hos oss bör du ha en förståelse för verksamhetens särskilda frågor och utmaningar.

Du ingår i ledningsgruppen, där rektor för grundskolan och ekonomichef ingår. Tillsammans stöttar vi varandra och ansvarar för helheten samt övergripande frågor. Du rapporterar direkt till styrelsen genom dina verksamhetsrapporter och lämnar i övrigt de uppgifter styrelsen efterfrågar.

Du driver, utvecklar och följer upp verksamheten mot uppsatta mål. Du arbetar utifrån en helhetssyn och fattar självständiga beslut inom verksamhetsområdet i enlighet med Lpfö och Montessoripedagogiken. Du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna.

Som ledare är du kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du ser det som en utmaning att få varje medarbetare att känna sig sedd. Som person är du trygg, har självinsikt och mod att agera efter din egen övertygelse. Genom ett nära ledarskap med fokus på den pedagogiska utvecklingen motiverar och utmanar du dina medarbetare att kontinuerligt utveckla verksamheten. Du är en lyhörd och tydlig ledare även gentemot föreningens föräldrar.

Om du uppskattar att jobba både operativt och strategiskt och med ett brett spann av arbetsuppgifter, är detta jobbet för dig.

Du måste ha förmåga att uttrycka och formulera dig både i tal och skrift.

Och inte minst: Du har ett gott humör, är generös och bidrar med att hitta lösningar.

Personlig lämplighet har stor betydelse vid rekryteringen.


Arbetslivserfarenhet, Kvalifikationer

Utbildning
  • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning
  • B-körkort
Meriterande
  • Utbildning/erfarenhet inom Montessoripedagogik,
  • Erfarenhet som förskolechef/rektor,
  • Pågående/avslutad rektorsutbildning är meriterande.
  • Rektor - 5 års erfarenhet eller mer

Övrigt
Tjänsten är heltid och tillsvidare.

Vad händer nu?
Passar ovanstående in på dig är du välkommen med din ansökan senast måndagen den 28 november till: info@bastadmontessori.se

Vi genomför intervjuer fredagen den 9 december under förmiddagen på plats i Båstad. Rekryteringen är så viktig för oss att vi vill träffa vår kommande kollega på riktigt och inte enbart digitalt. För att bli erbjuden anställning måste ett giltigt utdrag ur belastningsregistret för arbete inom förskola/skola lämnas in.

Frågor om tjänsten besvaras av ordförande Henrik Andersson, 072-2256901 och Tf förskolerektor Johanna L Gullander 072-5299870.

Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Nyledsvägen 6
26921 BÅSTAD

Arbetsgivaren
Båstad Montessori Ekonomisk Fören
www.bastadmontessori.se

Kontakt
Henrik Andersson
Ordförande
info@bastadmontessori.se
072-2256901

Johanna Larsson Gullander
Tf förskolerektor
rektor.forskola@bastadmontessori.se
072-5299870
Mer info
Telefon 0431362194
Email Mejla Båstad Montessori ek för
Område Båstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bastadmontessori.se
Sista ansökningsdag 28 nov 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Båstad Montessori driver en verksamhet för ca 90 förskolebarn 1-5 år och 130 elever 6-12 år. Båstad Montessori startades av engagerade föräldrar 1988 och har sedan dess utvecklats till Bjärehalvöns största friskoleverksamhet. Vi brinner för att skapa de bästa förutsättningar för varje barn och för dess livslånga lärande. Våra värdeord är respekt, ansvar, inflytande och lust. Hos oss har du alla förutsättningar för att påverka och utveckla verksamheten. Tillsammans med c:a 20 engagerade medarbetare skapar du den bästa förskoleverksamheten till våra barn. Våra korta beslutsvägar bidrar till att kunna påverka och skapar delaktighet.

Tillsammans med rektor för grundskolan arbetar vi för 1-12 års perspektiv.

Våra verksamheter är sedan många år Grön Flagg-certifierade med fokus på miljö och hållbarhet. Hållbarhetsperspektiv och Montessoripedagogik genomsyrar alla våra verksamheter.

Föreningen omsätter ca 30 milj.kr. och har drygt 50 anställda. I styrelsen sitter främst vårdnadshavare och personal.