Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Framtida Projektledare inom Lokalnätsunderhåll till Projektledarprogrammet - Mälardalen / Roslagen

Publiceringsdatum
30 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Jobbeskrivning
Vill du driva morgondagens energiprojekt?

Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi framtida Projektledare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.

I september 2024 startar vi ett unikt framtaget program för dig som vill utvecklas i rollen som Projekt-/Underhållsledare. Under två terminer genomgår du ett företagsanpassat program, där arbete varvas med utbildning, för att ge dig rätt förutsättningar i din nya roll inom Vattenfall Services. Vi erbjuder dig utveckling inom bland annat Ledarskap, Ekonomi och Inköp, Projektmetodik, Förhandling, Entreprenadjuridik och Arbetsrätt.

Vad gör en Projektledare/Underhållsledare hos oss?
Rollen som Projekt-/Underhållsledare innebär självständigt arbete med stort fokus på samarbete och kommunikation. Ditt övergripande ansvar är att säkerställa en bra planering i projekten/underhållsarbetet samt se till att teknikerna kan genomföra sitt arbete effektivt, säkert och med kvalitet. Du hanterar administrationen och ekonomin - men är självklart ute även i fält.

Vattenfall Services äger själva inga distributionsnät eller nätstationer utan alla projekt sker på uppdrag av kund och på våra kunders anläggningar. Våra kunder finns inom energibolag, nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag och entreprenadbolag.

Som Projekt-/Underhållsledare hanterar du i huvudsak:
 • Planering, genomförande och det ekonomiska utfallet av dina projekt
 • Att våra marknadsledande miljö- och arbetsmiljörutiner följs
 • Vara vår representant på byggmöten och i förhandlingar med kund
 • Platsbesök och Safety walks där projekten bedrivs
 • Utföra ekonomisk och teknisk uppföljning av projekt
 • Upphandla entreprenörer, tjänster och material
Kravspecifikation

Vem är du?
Vi söker dig som är i början av din karriär efter högskole- eller universitetsstudier och vill utvecklas i en roll som projektledare/underhållsledare. Vi söker dig som har förmågan att driva ditt arbete framåt på ett självständigt och effektivt sätt, samtidigt som du är duktig på att löpande kommunicera och samarbeta med andra. Du har affärssinne och ser möjligheter där andra ser problem. Vi är nyfikna på vad du kan ge oss för nya perspektiv, och vad vi kan lära oss av dig.

Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, bra omdöme och att du agerar i enlighet med mål och riktlinjer med ett stort säkerhetsfokus.

Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
 • En avklarade högskole- eller universitetsutbildning inom teknik och/eller ekonomi till programstart i september 2024
 • Goda kunskaper inom Office 360 samt är en van datoranvändare
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • B-körkort, resor i tjänsten kommer att vara vanligt förekommande

Ytterligare information

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi på Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation.
Vi erbjuder dig ett innehållsrikt arbete med varierade arbetsuppgifter som innebär utveckling för dig. Genom ett unikt och företagsanpassat program får du;
 • Utbildning 2–5 dagar/månaden, både på distans samt fysiska träffar med övriga deltagare
 • Praktik och arbete i verksamheten tillsammans med handledare
 • Stöttning och handledning av erfarna och hjälpsamma kollegor
 • En tillsvidareanställning hos Vattenfall Services och fullt betalt under hela programtiden
Utöver ett unikt utbildningsprogram erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur.

Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.

Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices

Placeringsort
Avesta, Uppsala, Östhammar, Norrtälje eller Västerås. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Gustav Roman, 072-504 49 65. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2024!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Liknande Jobb

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 februari 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!