Hoppa till innehåll
Outokumpu AB logotyp

Senior Financial Controller till Outokumpu

Ansök nu

Vi söker en ersättare till rollen som Senior Financial Controller då vår nuvarande medarbetare har fått möjligheten att utvecklas i en ny roll inom Outokumpu. Vi söker dig som är trygg inom redovisning, har ett affärsintresse och förmågan att arbeta konsultativt med breda kontaktytor. Du kommer att arbeta självständig och samtidigt vara en del av ett Financial Controllerteam i Sverige som i sin tur är en del av ett globalt team. Viktiga samarbetspartners i rollen är Business Controllers på ”dina” enheter och kollegorna på Global Business Service (GBS) i Vilnius. Nära samarbete med andra kollegor inom verksamheten så som produktion, skatt och treasury sker också.

Beroende på var du befinner dig kan du utgå från någon av arbetsplatserna i Sverige: Degerfors, Torshälla/Nyby eller Avesta kombinerat med möjligheten att arbeta från ditt hemmakontor. Vi ser positivt på hybridarbete! Resor sker ibland mellan enheterna i Sverige och kan ske sporadiskt utanför Sverige då vi är ett globalt företag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Senior Financial Controller ansvarar du för att den finansiella rapporteringen är korrekt. Den löpande redovisningen sker hos GBS och din uppgift är att säkerställa regelefterlevnad och kvalité genom din kompetens och bidra med din analytiska förmåga. Dina uppgifter kan sammanfattas som:

  • Säkerställa att den finansiella rapporteringen följer gällande lagar och regler
  • Nyckelroll i att koordinera bokslutsprocessen
  • Aktivt säkerställa compliance avseende koncernens redovisningsprinciper och policys
  • Aktivt delta i att utveckla och förbättra den finansiella rapporteringen och bokslutsprocesser samt rutiner och intern kontroll avseende dessa
  • Delta i och koordinera externrevision
  • Eventuellt skatterapportering till myndigheter
  • Delta i och leda utvecklingsprojekt både i Sverige och globalt
Kvalifikationer och erfarenhet

Utöver en Universitets-/Högskoleexamen inom ekonomi eller annan relevant utbildning tror vi att du har god erfarenhet av controlling och redovisning, gärna inom en industriell global verksamhet. En möjlig bakgrund kan exempelvis vara som Financial Controller med erfarenhet av Business Controlling eller att du idag arbetar som Business Controller och har stark kompetens inom redovisning. Du behärskar svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift. Du arbetar obehindrat i något typ av ERP och har du erfarenhet av SAP är det meriterande. Dessutom är det ett plus i kanten om du har erfarenhet av konsolideringsverktyg, exempelvis OneStream som Outokumpu är på väg in i.

Personliga egenskaper

Här söker vi dig vars styrka är förmågan att kommunicera och samarbeta. Du känner dig bekväm med att lämna ditt skrivbord och lära känna människor och verksamheten. För dig är det naturligt att arbeta självständigt och leda dig själv i ditt arbete. Som person är du också analytisk och lösningsorienterad.

Vad erbjuder Outokumpu dig?

Här är du som medarbetare i fokus. Vi är ett företag med en familjär och positiv anda. En bra arbetsplats helt enkelt. Du blir en de av ett mycket engagerat och kompetent team som kommer att hjälpa dig att utvecklas i rollen. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter utifrån dina ambitioner i en internationell miljö. Hållbarhet är i fokus även för dig som medarbetare. Det innebär bland annat att vi erbjuder friskvård och möjlighet till hybridarbete. Vi främjar mångfald, jämlikhet och inkludering i Outokumpu. Vi gör allt för att alla medarbetare ska känna sig välkomnade och att de blir lika behandlade med samma möjligheter oavsett bakgrund.

Placeringsort: Du har möjlighet att utgå från ditt hemmakontor samt Degerfors, Torshälla/Nyby eller Avesta

Om Outokumpu:

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och strävar efter att vara den bästa värdeskaparen inom rostfritt stål genom kundorientering och effektivitet. Grunden för verksamheten är förmågan att skräddarsy rostfritt stål till vilken form som helst och för nästan alla ändamål. Rostfritt stål är hållbart och designat för att hålla för evigt.

Outokumpu har cirka 9 000 anställda och verksamhet i 30 länder med huvudkontor i Helsingfors.

I Sverige arbetar drygt 1400 medarbetare.

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juli 2023 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare