Automationsansvarig

Automationsansvarig

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar är att underhålla och utveckla våra automationssystem. Du kommer också att vara en nyckelperson i utvecklingen mot datadrivet beslutsfattande i underhållsorganisationen, exempelvis genom att jobba med signalutbytet mellan styr- och underhållssystem. Arbetet är varierande vilket också innebär att du på egen hand kan styra och prioritera din arbetsdag.
Arbetsuppgifterna innebär bl a felsökning i PLC-system samt att genom processoptimering öka produktiviteten i produktionsflödet. I ditt arbete samarbetar du tätt med mek- och elansvariga samt att uppdrag i form av projekt är vanligt förekommande. Vi ser även att du tar ansvar för dokumentation och reservdelshantering.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • en gymnasial utbildning inom elektronik, automation eller motsvarande kunskaper
  • gedigen erfarenhet av arbete med PLC-system, gärna S7, både programmering och felsökning
  • goda kunskaper i någon plattform för elkonstruktion ( vi använder FastEL och EasyEL)
  • har erfarenhet av arbete med automation inom industrin
För oss är det viktigt att du passar in i vårt team och ser gärna att du är en social person som är öppen med din planering och agenda. Självklart förstår du potentialen i ett välfungerande samarbete mellan de traditionella teknikdisciplinerna el, mek och automation. Du är också lyhörd för omvärldens utveckling och hela tiden beredd att ompröva gamla sanningar. Avslutningsvis är du en teknikintresserad nyfiken person som vill utvecklas.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Välkommen att registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 5 april. Intervjuer sker löpande och rekrytering kan komma att ske innan sista ansökningsdag. För ytterligare information kontakta gärna Rekryteringskonsult Anna Eriksson Viberg tel: 073-3512765.
Mer info
Kontaktperson Anna Eriksson Viberg
Telefon 0733512765
Område Avesta
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 apr (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB Karl Hedin är en familjeägd sågverks- och handelskoncern med verksamhet i Väst-/Mellansverige och Estland. Företaget grundades 1917 och har idag ca 1000 anställda och en omsättning på drygt 4,4 miljarder kronor. Produktionen är totalt cirka 700 000 m³sv, varav 180 000 m³ utgörs av hyvlade och bearbetade trävaror och cirka 78 000 m³ emballageprodukter.
AB Karl Hedin har fem sågverk - två i Estland, tre i Sverige - samt sju träemballagefabriker. AB Karl Hedin Råvara förser företagets sågverk och emballage i Sverige med råvara. AB Karl Hedin Bygghandel är en väletablerad bygg- och industrihandelskedja med försäljningsställen på ett 40-tal orter i Väst-/Mellansverige som omsätter ca 2,6 miljarder kronor.

Hos oss på AB Karl Hedin sågverk kommer du, tillsammans med dina kollegor på underhållsavdelningen, arbeta för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet på produktionsutrustningen. Du är en spelare i ett team som hela tiden vill höja nivån på maskin och organisation. Både idag och imorgon.