Hoppa till innehåll

Ekonomichef till Åtvids församling

Ekonomichef till Åtvids församling

Vill du vara del av en församling med god ekonomi?

Vill du arbeta brett med både operativa och strategiska frågor?

Då är du välkommen till oss i Åtvids församling!

I rollen som ekonomichef ingår du i vårt arbetslag på tjugo personer, där vår verksamhet är uppdelad i församlingsverksamhet och begravningsverksamhet. Du ingår i ledningsgruppen och arbetar nära kyrkoherden.

Rollen som ekonomichef är mångfacetterad och du arbetar med såväl dagliga operativa uppgifter till strategiska frågor som rör framtiden i församlingen. Du har en viktig roll i samarbetet med vårt kansli, våra arbetsledare, förtroendevalda och externa samarbetspartners. Du fördelar arbetsbelastningen på lämpligt sätt och säkerställer kvalitet och deadlines. Vi arbetar i ekonomisystemet Labora.

Dina nyckeluppgifter som ekonomichef är:
  • Förbereda och genomföra månads-, tertial- och årsbokslut
  • Upprätta årsredovisning
  • Skattedeklarationer
  • Kollektredovisning
  • Arkiv- och diarieföring
  • Personalfrågor/arbetsrätt
  • Budgetansvar
  • Administration av våra stiftelser
  • Ärendeberedning, kallelse och protokollföring vid möten med Kyrkoråd och Kyrkofullmäktige
Vi söker dig som har redovisningsbakgrund. Kanske är du idag redovisningsekonom eller konsult med nära anknytning till verksamheten. Du har erfarenhet av att arbeta både självständigt och i team med månadsbokslut, budgetarbete, skattedeklarationer och årsbokslut. Självklart är du van vid att hålla deadlines. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av styrelsearbete från föreningslivet. Du har lätt för att samarbeta och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Du har goda kunskaper i Excel. Eftersom du också är kyrkoherdens bollplank i personalfrågor är kunskap om arbetsrätt en merit. Du har hög social kompetens och är bekväm med att navigera mellan frågor som rör våra medarbetare, dagliga verksamheter och våra förtroendevalda. Erfarenhet av placeringar är en merit.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, noggrann och driven. Vi tror också att du bidrar till en positiv anda och god arbetsmiljö med flexibilitet, öppenhet och glimten i ögat.

Tjänsten är 100%, tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Åtvidaberg.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Cojn Executive. Du är välkommen att skicka in ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan senast den 5/12. Har du frågor är du välkommen att kontakta kyrkoherde Kirsten Alm, 0120-299 39 eller vår konsult Louise Giljam, 0723 - 24 23 26.
Åtvids församling logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
05 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Åtvidaberg ligger i Östergötland mitt emellan kust och storstad med goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Här får du tillgång till vacker natur och ett rikt friluftsliv och föreningsliv. Arbetsplatsen ligger på församlingsgården i centrala Åtvidaberg.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Linköping
Ekonomi
Företagslogga
Linköping
Ekonomi
Företagslogga