Hoppa till innehåll
Åstorps kommun logotyp

Förvaltningschef Bygg och Miljö - Åstorps kommun

Ansök nu

Åstorps kommun expanderar och för att möta efterfrågan pågår det just nu flera spännande projekt inom Bygg- och miljöförvaltningen.

Om rollen som Förvaltningschef

Förvaltningschefen har, under sin nämnd, ansvaret att leda förvaltningen, med ett helhetsansvar för verksamhet, ekonomi och personal.

Som förvaltningschef för Bygg- och miljöförvaltningen arbetar du på uppdrag av Bygg- och miljönämnden där du tillsammans med dina kollegor bland annat genomför bygglovshandläggning, miljö- och hälsotillsyn, energirådgivning, miljöskydd och livsmedelskontroll på kommunens uppdrag. Det är viktigt att förvaltningschefen fortsätter arbetet med fokus på service till alla som nyttjar förvaltningens tjänster.

Förvaltningschefen ansvarar för att samtliga ärenden som nämnden ska behandla är tillfredsställande beredda och utredda samt förenliga med gällande lagar och föreskrifter. I detta ligger att förvaltningschefen ska se till att underlagen till besluten är utformade på ett sakligt och opartiskt sätt samt baserade på professionell sakkunskap om det aktuella området.

Som förvaltningschef rapporterar du direkt till kommunchefen och ingår i koncernledningsgruppen för Åstorps kommun.

Om dig

Du har en högskoleutbildning relevant för rollen och med minst 5 års arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag, alternativt från rollen som verksamhetschef med stort ansvar och politisk erfarenhet. Även din erfarenhet och din kompetens inom ekonomi och kommunikation är värdefullt för att lyckas i rollen. Vi uppskattar också om du har kunskap och erfarenhet inom stadsarkitektur.

Vi söker en prestigelös och engagerad förvaltningschef med ett tydligt ledarskap som arbetar resultatinriktat mot uppsatta mål. Dina ledaregenskaper är viktiga för rollen. Du har förmåga att se helheten och dela med dig av kunskap och erfarenhet, samtidigt som du är driven och handlingskraftig. Ditt förhållningssätt till andra kan beskrivas som öppet och inkluderande och du har ett tillitsbaserat ledarskap. Dina beslut och åsikter grundar sig på tryggheten du har i dig själv och dina värderingar, och du värnar om det ömsesidiga förtroendet mellan dig själv och dina medarbetare.

Vi erbjuder

Åstorps kommun har beslutat att införa tillitsbaserad styrning och ledning och bygger ett nytt kommunhus under kommande år i vilket vi kommer att arbeta aktivitetsbaserat. Dessa förändringar tror vi kommer att verka för en mer social, sammanhållen och positiv arbetsplatskultur.

Vi erbjuder en spännande utmaning och goda anställningsvillkor i en modern kommun med sunda värderingar och stor framtidstro.

Ansökan

Denna process är i samarbete med Badenoch + Clark. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:Jessica Laos, jessica.laos@badenochandclark.se alt 073-684 70 06,

Vi ser fram emot din ansökan, inklusive CV och personligt brev, så snart som möjligt och senast den 6 oktober, på www.badenochandclark.se eller via länken nedan. Rekryteringsprocessen inkluderar online arbetspsykologiska tester, flera intervjuer, bakgrunds- och referenskontroll.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Åstorps kommuns strategiska läge i nordvästskåne med Söderåsen in på knuten erbjuder stora möjligheter till rekreation och unika utbud av natur- och friluftsupplevelser. Lägg där till korta avstånd och bra kommunikationer med regionens större orter. Åstorps kommun har växt så det knakar de senaste tio åren, då vi gått från runt 9 000 invånare till dagens ca: 16 500.

Vi satsar stort på att skapa ett engagerande och aktivt liv för kommunens barn och unga. Vi är en av de första kommunerna i Sverige som har infört en kulturgaranti för barn. Den garanterar att barn från tre års ålder och upp till årskurs 9 får ta del av ett varierat kulturutbud under sin skolgång. I kommunen finns sju grundskolor samt ett utbildningscenterför vuxenutbildning. Vi är också stolta över vårt rika föreningsliv.

Tillsammans med kransorterna skapar vi en levande bygd där kultur, fritids- och föreningslivet tillsammans med mångfalden frodas. Här gör vi det enkelt för människor och företag att växa och vi tror på utbildning, öppenhet, medkänsla och ömsesidig respekt. Vi ser styrkan i våra olikheter och har mod att pröva nya vägar. Åstorps kommun är en plats för alla med närhet till det mesta. En kommun som tar hand om människor helt enkelt.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare