TECHNICAL WRITER/COMMUNICATOR

TECHNICAL WRITER/COMMUNICATOR

KNAPP går en mycket spännande framtid till mötes. Vi står inför stora utmaningar och fantastiska möjligheter. Vi ingår i en koncern som arbetar med världsledande teknik och för rätt person finns mycket goda möjligheter att få arbeta med spännande projekt, intressanta produkter i en dynamisk miljö med högt i tak och trevliga kollegor. Vill du vara med och göra skillnad kan detta vara rätt utmaning för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som teknisk skribent/kommunikatör ingår du i utvecklingsavdelningen och jobbar med både utvecklings- och kundprojekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden innebär att:
  • Skapa och uppdatera våra monteringsanvisningar, installationsmanualer samt service- och underhållsmanualer
  • Fungera som support avseende interna tekniska beskrivningar och manualer
  • Skapa anvisningar för montering av prototyper
  • Delta vid prototypmontering, verifiera och uppdatera dokumentationen
  • Leverera i flera samtidiga projekt enligt tidplan
  • Vara en aktiv del inom frågor relaterade till maskindirektiv och CE-märkning
Tjänsten är på heltid med placering i Åstorp. Du ingår i utvecklingsteamet på 17 personer och rapporterar till vår konstruktionschef. Planerade resor till våra ägare i Österrike kan förekomma några dagar per kvartal.

Kvalifikationer och personlighet
Du har arbetat omkring tre år som teknisk skribent/kommunikatör och har mycket god kunskap och kompetens inom FrameMaker/XML och Adobes svit (Photoshop, Indesign, Illustrator (alt. CorelDraw) och Acrobat). Du talar och skriver svenska mycket bra och har obehindrade kunskaper i engelska. Har du dessutom CAD-kunskap och erfarenhet av att läsa och förstå standarder är det ett extra plus. Ny och modern teknik intresserar dig mycket och du har lätt för att anamma både ny teknik, nya produkter och nya angreppssätt.

Vidare trivs du med teamarbete och har lätt för att anpassa dig till förändringar.
Som skribent/kommunikatör är du genuint intresserad av både teknik och språk. Utmärkande personliga egenskaper är din kommunikativa sida, din initiativförmåga och din vilja att arbeta målinriktat. Du trivs i en internationell miljö, är analytisk, noggrann och strukturerad.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett internationellt företag med världsledande högteknologiska produkter och mycket intressanta och spännande kunder. Du blir del av ett fantastiskt team med god stämning och trevliga kollegor och för rätt kandidat finns goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen vill vi gärna att du skickar in ett personligt brev och CV på svenska där du beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten.

Vi vill också gärna att du specificerar erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink, helena.heijmink@comcube.se, 070-554 03 42 eller Helena Fransson 070-554 05 04, som hjälper oss i detta uppdrag. Notera att vi arbetar med urvalet löpande. Välkommen med din ansökan redan idag! Du ansöker om tjänsten genom att följa denna länk: https://comcube.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:205409/
Vi tar endast emot ansökningar via denna länk!

Sökord: KNAPP, Åstorp, Teknisk kommunikatör, Teknisk skribent, Technical Writer, Technical Communicator, Teknisk dokumentation, Tech Writer,
Mer info
Kontaktperson Helena Heijmink
Telefon 070-554 03 42
Område Åstorp
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 24 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KNAPP AB är en del av den österrikiska koncernen KNAPP AG. I Sverige är vi ca 130 anställda och omsätter ca 350 miljoner kronor. Koncernen har ca 3600 anställda och en omsättning på ca 800 miljoner euro.

Vi är en komplett leverantör av olika typer av manuella och automatiserade lagerlösningar och materialhanteringssystem. Det innebär att vi säljer och levererar allt från egenutvecklade programvaror (WMS/WCS-system) till PLC-styrning samt mekanisk utrustning.

Ofta levererar vi stora lagerlösningar där vi har ett totalt funktionsansvar gentemot kunden. Vårt huvudsakliga arbetsområde är den europeiska marknaden, men våra installationer, produkter och verksamhetsområden globaliseras allt mer. Välkommen att läsa mer om oss på www.knapp.com och www.youtube.com