Dogman söker Sortimentsutvecklingschef

Dogman söker Sortimentsutvecklingschef

Sortimentsutvecklingschef

AB Dogman är idag Nordens ledande aktör inom husdjurstillbehör och importerar, distribuerar och marknadsför produkter inom husdjurssegmentet samt häst och ryttare. Vi utvecklar vårt sortiment inom våra varumärken Dogman, Jacson och Kennel Equip med visionen om att skapa ”Den bästa vardagen för våra vänner”. Med hög servicenivå och sortimentsbredd ökar vi våra företagskunders konkurrenskraft och lönsamhet inom kategorin och driver försäljningen genom stort fokus på slutkonsument. Dogman finns idag representerade med bolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland och omsätter 350 MSEK med god lönsamhet. Dogman är grundat 1965 och ägs av BrA Invest.

I september 2017 förvärvade Dogman sina första butiker för att starta en egen butikskedja. Idag är vi fem butiker i Sverige och Norge.

Dogman har sedan 2015 samarbetat med företaget Great Place to Work i strävan om att bli Sveriges bästa arbetsplats inom jämförbara branscher. 2017 blev Dogman certifierade enligt Great Place to Works internationella standard.

Dogman söker ny resurs till Inköpsavdelningen

Arbetsuppgifter
I den för företaget nya rollen som Sortimentsutvecklingschef ansvarar du för totalt nio medarbetare. Uppdraget består i att leda och följa upp företagets kategorichefer och inköpare mot uppsatta mål och att strategiskt ansvara för utveckling av bolagets övergripande sortimentsplan. Sortimentet sträcker sig från husdjur till häst och ryttare vilket innebär diversifierad produktutveckling med allt från konfektion till ätbara produkter.

Vidare arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för försäljning och lönsamhet inom kategoriutvecklingen
 • Genomföra leverantörsresor till Europa och Asien.
 • Coacha och leda medarbetarna mot uppsatta mål
 • Utveckling & ledning av sortimentsarbetet inklusive kategoriplaner som inkluderar kunderbjudande
 • Övergripande förhandlingsansvar samt agera support till kategori- & inköpsansvariga
 • Kontinuerlig konkurrentbevakning & marknadsanalys
 • Säkerställa en skicklig och effektiv kapitalomsättningshastighet i form av rätt lagernivåer till rätt produkt
Vem är du?
Produktutveckling sker under egna varumärken och är en central roll för bolaget. Detta ställer krav på att rätt person förstår alla delar i produktutvecklingsprocessen med produktion i Asien och Europa. Som person är du en skicklig och prestigelös kommunikatör. De interna kontaktytorna sträcker sig från Inköp och Marknad till Försäljning och kräver förståelse för olika personers drivkrafter. Förmågan att gå till handling ses som en värdefull egenskap kombinerat med ett mind-set av att vara modig och våga göra och tänka nytt. Inneha förmågan att förända sig kontinuerligt utifrån marknadens förändringar och även gilla detta faktum. Med högt tempo och produktutveckling på många plan och i många olika faser krävs egenskapen att vara strukturerad och systematisk. Personen ser det som naturligt att kavla upp ärmarna och vara delaktig i sina medarbetare framgång. Rätt person känner igen sig i mottot, ”nöjd är en känsla, inget tillstånd”.

Kvalifikationer
 • 10-års dokumenterad chefserfarenhet
 • Bakgrund att jobba med handelsvaror
 • Dokumenterade framgångsrika resultat från liknande arbete. Fördel jobbat med inköp från Asien.
 • En senior ledare med stor vana av förhandlingar
 • Jobbat i en tydligt målstyrd verksamhet med förståelse för hur man skapar motiverade medarbetare
 • En person som sätter Relation före Position
Rapportering sker till företagets Supply Chain Director
Placering: Åstorp.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Tycker du att du känner igen dig i beskrivningen ovan? I så fall är du varmt välkommen med din ansökan. Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst” och bifogar ditt CV och personliga brev. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vi tillämpar löpande urval och tillträde är enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Roger Jönsson, Supply Chain Director, på roger.jonsson@dogman.se alternativt 0736 - 33 75 01.
Olivia Bruzelius, HR, olivia.bruzelius@dogman.se alternativt 0736 - 33 75 51

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Åstorp
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb (42 dagar kvar)