Hoppa till innehåll
Zinkgruvan Mining AB logotyp

Sektionschef Gruvservice till Zinkgruvan Mining

Publiceringsdatum
21 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Erfaren chef med erfarenhet inom gruvindustri för att stödja gruvdriften hos Zinkgruvan Mining utanför Askersund

Har du erfarenhet av en serviceledande roll inom gruvindustri med fokus på logistik, vattenhantering, pasta fyll hantering och gruvventilation? Bra! Vi söker nu en erfaren ledare till rollen som Sektionschef inom Gruvservice till Zinkgruvan Mining strax utanför Askersund. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att under gruvchefen leda, fördela och planera sektionen för att effektivt möjliggöra en säker produktion i gruvan.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Ditt anställningserbjudande

Zinkgruvan Mining bryter och producerar metaller som behövs för att göra våra moderna och hållbara liv möjliga. Våra slutprodukter är koncentrat av zink, bly och koppar som säljs på den globala metallmarknaden.

Zinkgruvan Mining ingår i den internationella koncernen Lundin Mining med totalt 4200 medarbetare i sex länder. Zinkgruvan Mining är Sveriges sydligaste underjordsgruva och med 430 anställda är vi den största arbetsgivaren i Askersunds kommun. Verksamheten i Zinkgruvan har varit i kontinuerlig drift sedan 1857.

Utöver ett stimulerande arbete där du bidrar till den gröna klimatomställning i en spännande verksamhet, erbjuder Zinkgruvan fina förmåner till sina anställda, bland annat ett bonussystem, ett förmånligt friskvårds- och tandvårdbidrag samt förmånliga rabatter.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
 • Delta i budgetarbete och ansvara för gruvans budget.
 • Ansvara för månadsrapportering.
 • Ta arbetsmiljöansvar och leda det dagliga arbetet tillsammans med arbetsledarna.
 • Delegera arbetsmiljöansvar över hela gruvservicesektionen, både gällande intern personal och entreprenörer.
 • Genomföra skyddsronder och riskanalyser enligt företagets plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet.
 • Upprätta, förankra och utveckla rutiner och instruktioner för olika arbetsmoment.
 • Säkerställa att eventuella entreprenörer har korrekta avtal och att de följer säkerhetsrutinerna på arbetsplatsen.
Värt att veta

Som sektionschef för gruvservice kommer du att arbeta nära flera interna avdelningar och vara ansvarig för det övergripande personalansvaret över femtiotal medarbetare. Fem av dem kommer att vara direktrapporterande arbetsledare och tekniker till dig. Din roll som sektionschef för gruvservice är en del av Zinkgruvans gruvorganisation, där du kommer att rapportera direkt till Gruvchefen och ingå i gruvans ledningsgrupp.

Våra förväntningar

Erfarenhet och kunskapskrav:
 • Du har en ingenjörsutbildning samt en gedigen erfarenhet från arbete i liknande befattningar.
 • Tidigare erfarenhet från gruvindustri med fokus på logistik, vattenhantering, pasta fyll hantering och gruvventilation.
Som person är du:
 • En naturlig ledare som är lyhördhet och kan effektivitet leda ditt team.
 • Noggrann och strukturerad i dit arbete
 • Lösningsorienterat och agerar rådigt efter verksamhetens behov.
 • Kommunikativ, varpå du har en förmåga att kommunicera tydligt internt som externt.
 • Målmedveten utveckla både din sektion och verksamheten som helhet.
 • Nyfiken, vill ständigt utvecklas och är inte rädd för nya utmaningar.
 • Samarbetsvillig och motiveras av att utveckla dina medarbetare.
Övrigt:
 • För rollen krävs att du kan skriva och tala Svenska och engelska flytande.
 • Tjänsten kräver att du har ett B-körkort
Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Zinkgruvan Mining AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 april 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech