Arbetsmiljösamordnare till Zinkgruvan Mining AB

Arbetsmiljösamordnare till Zinkgruvan Mining AB

Är du en kommunikativ och driven arbetsmiljösamordnare med stort säkerhetstänk? Bra! Då kan denna tjänst hos Zinkgruvan passa dig!

Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill arbeta i ett företag där säkerhet alltid står i främsta rummet? Har du tidigare erfarenhet av att driva och leda arbetsmiljöarbete i en tung industrimiljö? Bra! Passa på att ta chansen att bli en del av vårt gäng inom arbetsmiljöområdet!

Välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt anställningserbjudande

Zinkgruvan Mining ingår i Lundin Mining, en expanderande internationell koncern med totalt 4500 anställda. Det är Sveriges sydligaste gruva och ligger 6 mil söder om Örebro.

På Zinkgruvan Mining får du möjlighet att arbeta tillsammans kompetenta kollegor i en internationell, platt och produktionsnära organisation. Vi är ett expansivt och lönsamt företag i en högteknologiskt bransch där det finns goda utvecklingsmöjligheter.

För alla medarbetares välbefinnande har vi ett aktivt friskvårdsarbete och erbjuder flera olika typer av hälso- och fritidsaktiviteter.

Dina arbetsuppgifter

Som arbetsmiljösamordnare kommer du att vara delaktig i utvecklingen och genomförandet av arbetsmiljöarbetet på Zinkgruvan Mining AB. Du kommer att arbeta proaktivt och i nära samarbeta med medarbetare på alla nivåer i företaget. Tjänsten ingår som en del i avdelningen för Arbetsmiljö där du arbetar med att utveckla arbetsmiljö - och säkerhetsarbetet och implementera arbetssätt tillsammans med linjefunktionen i företaget.

Rollen innebär bland annat:
  • Bistå med specialistkompetens och stödjande underlag inom frågor som berör arbetsmiljö och hälsa.
  • Utföra bl.a. skyddsronder, riskanalyser, revisioner och skyddsträffar i enlighet med företagets systematiska arbetsmiljöarbete
  • Utföra interna utbildningar inom arbetsmiljöområde
  • Upprätta/revidera/förankra rutiner och instruktioner
  • Utveckla företagets verksamhetssystem för säkerhet och hälsa
  • Bevaka att gällande lagar, förordningar och anvisningar inom området samt Zinkgruvan Minings egna upprättade regler, följs samt leda utredningar av allvarligare risker, tillbud och olycksfall
  • Uppföljning av händelser inom arbetsmiljöområdet genom löpande utvärdering
Värt att veta

Som arbetsmiljösamordnare ingår du i en arbetsgrupp om en handfull medarbetare. Du ingår i branschens samarbetsorgan för arbetsmiljö och hälsa och kommer således rapportera och kommunicera med övriga kollegor inom Lundin Mining och med myndigheter inom arbetsmiljöområdet.

Tillsammans arbetar ni med att driva, utveckla, följa upp och stötta verksamheten i arbetsmiljöfrågor. Här är samarbete viktigt och du jobbar tätt ihop med dina kollegor. Rollen innebär både operativa och strategiska arbetsuppgifter.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom arbetsmiljöområdet. Erfarenhet från industrimiljö och eller gruvdrift och underjordsarbete är meriterande. Du har god kännedom om lagstiftningen inom arbetsmiljö och erfarenhet av att ta fram övergripande styrande dokument och riktlinjer samt att presentera dessa för ledningsgrupp och övrig verksamhet.

Som person är du en skicklig kommunikatör, driven, beslutsam och förtroendeingivande.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Ida Nordin
Telefon 0790792473
Område Askersund
Yrkesroll Industri & Anläggning, Tillverkning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech