Miljö- och Kvalitetssamordnare - vikariat

Miljö- och Kvalitetssamordnare - vikariat

Till Aspa söker vi en vikarierande miljö- och kvalitetssamordnare.

Som miljö- och kvalitetssamordnare har du en viktig roll i att tillsammans med miljö- och kvalitetschefen driva och utveckla verksamhetens miljö och kvalitetsarbete. Du ska kunna arbeta självständigt, driva egna projekt och samordna med relevanta funktioner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:

Miljö:
 • Sammanställa miljödata som inbegriper utsläpp till luft och vatten, avfall, kemikaliehantering mm. Kontrollera och utvärdera efterlevnad av lagar och krav.
 • Rapporteringar såväl internt som till berörda myndigheter
 • Bevaka relevanta miljöparametrar och utföra miljöronderingar
 • Medverka i miljöbedömningar, miljöaspektbedömningar etc.
 • Delta i utredningar och projekt och bevaka miljöfrågorna
 • Utbildningar och informationsinsatser inom miljöområdet
 • Medverka i att aktivt driva och förbättra hållbarhetsarbetet
 • Stötta laboratoriet med utveckling av analysmetoder och kvalitetssystem
Kvalitet, verksamhetssystem:
 • Driva och utveckla vårt verksamhetssystem avseende att förbättra rutiner och processer
 • Samordna och utföra interna revisioner
 • Stödfunktion i dokumenthanteringssystem

Utbildning/Erfarenhet


Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med miljö- och/eller kvalitetsinriktning eller har förvärvat liknande kunskaper via yrkeslivet.

Vi ser helst att du har några års yrkeserfarenhet inom miljö- och kvalitetsområdet och är trygg i din roll, med fördel har arbetat inom massa- och pappersindustrin.

Vi söker dig som brinner för miljö- och kvalitetsfrågor och vill vara med i vår spännande resa att utveckla vårt hållbarhetsarbete. Det händer mycket inom vår branch och i vårt företag och vi hoppas att du liksom vi vill vara med att bidra i denna omställning till en mer hållbar värld.

Som person söker vi dig som är initiativtagande, noggrann och kommunikativ. Du har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i skrift coh tal, både i svenska och engelska.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:

Kristina Olsson, Environmental & Quality Manager, 0583-816 83, kristina.olsson@ahlstrom-munksjo.com

Sista dag för ansökan: 9 oktober, 2022
Mer info
Telefon 0583-816 83
Område Askersund
Yrkesroll Industri & Anläggning, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://www.ahlstrom-munksjo.com
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ahlstrom-Munksjö är en global ledare inom fiberbaserade material som levererar innovativa och hållbara lösningar till kunder över hela världen. I vårt erbjudande finns dekorpapper, filtermaterial, releasepapper, slipbaspapper, non-woven, elektrotekniskt isoleringspapper, glasfibermaterial, förpacknings- och etikettmaterial, tejp, material för medicinska ändamål och diagnostiklösningar. Vår årliga nettoomsättning är cirka 2,7 miljarder euro och vi har cirka 7 800 anställda. Läs mer på www.ahlstrom-munksjo.com

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk AB tillverkar blekt och oblekt sulfatmassa från förnyelsebar råvara. Vi månar om att gemensamt skapa en arbetsplats som ska präglas av respekt och omsorg för den enskilde individen och vi sätter hälsa och säkerhet först. Aspa Bruk erbjuder en stor bredd på arbetsuppgifterna och eftersom vi är en relativt liten organisation hjälps vi åt att lösa problem. Detta medför också närhet till andra beslutsfattare och med stor möjlighet att påverka. Anläggningen har ca 190 medarbetare och produktion bedrivs årets alla dagar.