Hälsa och Säkerhetschef

Hälsa och Säkerhetschef

Vi söker en Hälsa- och Säkerhetschef med ansvar för arbetsmiljö och säkerhet samt verksamhetssystem.

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk erbjuder en roll med varierande arbetsuppgifter, stort eget ansvar och en stimulerande miljö där vi har lyft arbetsmiljöarbetet de senaste åren men ser ytterligare förbättringsmöjligheter. Arbetet sker i en internationell miljö där ett integrerat samarbete på global nivå är påtagligt. Som HS-chef arbetar du för att skapa en säker arbetsmiljö med nollvision för olyckor tillsammans med medarbetarna. Du bidrar aktivt med kontinuerliga förbättringar inom arbetsmiljö och säkerhet genom det dagliga arbetet samt i olika projekt och utredningar. Du kommer att ansvara för implementering och uppföljning av arbetsprocesser för säkert arbete och aktivt arbeta för att utveckla säkerhetskulturen, både bland medarbetare och entreprenörer. HS-chef kommer också att ha myndighetskontakter, tolka lagar och standarder och utifrån dem ta fram rutiner och instruktioner, följa upp HS-prestanda, ansvara för att upprätta riktlinjer och underlag för avdelningar inom företaget, utbildningar samt ge råd och stöd till verksamheten. I din roll ingår även ansvaret att samordna och vidareutveckla ledningssystemet för miljö, arbetsmiljö, energi och kvalité.

För att passa in i denna roll tror vi att du är insatt och kunnig i arbetsmiljölagstiftning samt riskbedömningsmetodik. Har du erfarenhet från pappers- och massaindustri eller annan processindustri är det meriterande. Som person är du social och kommunikativ. Du utrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det är viktigt att du är drivande och kan arbeta självständigt samt har lätt för att samarbeta då du har många kontaktytor. Du bör vara trygg i dig själv och besitta hög integritet. Du är engagerad i ditt arbete och strukturerad i ditt arbetssätt.

Du rapporterar till platschefen och ingår i brukets ledningsgrupp.

Urval till tjänsten sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Dan Björk
Telefon 0583-81614
Email Mejla Dan Björk
Område Askersund
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ahlstrom-Munksjö är en global ledare inom fiberbaserade material som levererar innovativa och hållbara lösningar till kunder över hela världen. I vårt erbjudande finns dekorpapper, filtermaterial, releasepapper, slipbaspapper, non-woven, elektrotekniskt isoleringspapper, glasfibermaterial, förpacknings- och etikettmaterial, tejp, material för medicinska ändamål och diagnostiklösningar. Ahlstrom-Munksjös aktie är noterad på
Nasdaq i Helsingfors och Stockholm.

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk AB tillverkar blekt och oblekt sulfatmassa från förnyelsebar råvara. Vi månar om att gemensamt skapa en arbetsplats som ska präglas av respekt och omsorg för den enskilde individen och vi sätter hälsa och säkerhet först. Aspa Bruk erbjuder en stor bredd på arbetsuppgifterna och eftersom vi är en relativt liten organisation hjälps vi åt att lösa problem. Detta medför också närhet till andra beslutsfattare och med stor möjlighet att påverka. Anläggningen har ca 190 medarbetare och produktion bedrivs årets alla dagar.