Driftingenjör för Lut & Kraft/Återvinning

Driftingenjör för Lut & Kraft/Återvinning

Avdelning Lut & Kraft/Återvinning omfattar områdena Sodapanna, Indunstning, Kausticering – Mixeri, Mesaugn, Hartskokeri samt vår Turbin.
Inom hela företaget sätter vi säkerheten först, vi fokuserar även på hållbarhet, ordning & reda, ledarskap och engagemang.

Arbetsuppgifter/Ansvar
Du ansvarar, genom samarbete med övrig ledning inom Massaproduktionen, för utveckling av maskiner, process och strävar att förbättra säkerhet, arbetsmiljö, produktivitet, kvalitet och energiförbrukning.
I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:

 • Tätt samarbete med underhållsavdelning, produktionschef, skiftarbetsledare och övrig personal inom avdelningen för att nå uppsatta, både kort- och långsiktiga mål.
 • Daglig kontroll av avdelningens produktion med avseende på mål, kvalitet och miljö.
 • Utredningar och framtagande av åtgärdsförslag gällande arbetsmiljö samt tillse att korrigerande- och förebyggande insatser löses på ett tillfredställande och långsiktigt sätt.
 • Medverkar/leder projektarbete.
 • Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Personlighet och kompetenskrav
Som person är du strukturerad, initiativrik, har ansvarskänsla och förmåga att skapa engagemang. Du verkar målinriktat och med intentionen att arbetet ska präglas av effektivitet, kontinuerlig utveckling och arbetsglädje. I din verksamhet skall vardagen fungera utan detaljstyrning och ditt focus skall kunna riktas framåt, du är en nytänkare som tar vara på idéer och vågar "gå före". Din kommunikation är rak och ärlig, även i svåra situationer, och du behandlar dina medarbetare rättvist och med respekt.

Vidare ser vi att du har
 • Ingenjörsutbildning, Energi och miljöinriktning eller motsvarande utbildning eller erfarenhet
 • Dokumenterad ledarskapsutbildning eller vana och erfarenhet av personalledning
 • God kunskap om maskiner, processer och kvalitetskrav
 • Förmåga att kommunicera/utbilda
 • Engelska i tal och skrift
 • Kompetens att göra affärsmässiga bedömningar.

Vill du veta mer?
Kontakta Jonas Pettersson-Hagel, Produktionschef, tfn: 0583-816 10 eller Email: jonas.pettersson-hagel@ahlstrom-munksjo.com
Mer info
Kontaktperson Jonas Pettersson-Hagel
Telefon 0583-816 10
Område Askersund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ahlstrom-munksjo.com
Sista ansökningsdag 20 juni 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk AB tillverkar blekt och oblekt sulfatmassa från förnyelsebar råvara. Vi månar om att gemensamt skapa en arbetsplats som ska präglas av respekt och omsorg för den enskilde individen och vi sätter hälsa och säkerhet först. Aspa Bruk erbjuder en stor bredd på arbetsuppgifterna och eftersom vi är en relativt liten organisation hjälps vi åt att lösa problem. Detta medför också närhet till andra beslutsfattare och med stor möjlighet att påverka. Anläggningen har ca 190 medarbetare och produktion bedrivs årets alla dagar.

Läs mer om företaget på www.ahlstrom-munksjo.com