Chef Arvidsjaurs skjutfält

Chef Arvidsjaurs skjutfält

Garnisonsstödenheten vid Norrbottens regemente I 19 söker chef till Arvidsjaurs skjutfält. Enheten stödjer förband inom Norra militärregionen med övnings-/skjutfält, skjutbanor samt andra utbildningsanordningar. Enheten möjliggör övningsverksamhet för FM på civilt ägd mark och ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av miljöarbetet.

Arvidsjaurs skjutfält är ett nationellt skjutfält i omedelbar anslutning till Arvidsjaurs tätort. För närvarande är Arméns jägarbataljon ingående i Norrbottens regemente. Enligt riksdagsbeslut kommer Norrlands dragonregemente att återupprättas i Arvidsjaur från 2022-01-01. Skjutfältet kommer under en övergångsperiod fortsatt förvaltas av I 19.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som chef för Arvidsjaur skjutfält innebär för närvarande att självständigt leda och planera den dagliga verksamheten vid skjutfältet. Skjutfältet är för närvarande bemannat med en chef (militärbefattning) och två servicemän (civila befattningar). Detta innebär bland annat betjäning av skjutsäkerhetscentral, in- och utlämning av målmateriel. Planering och underhåll av skjutfältens arbetsmaskiner och fordon. Genomförande av tillträdesbegränsningsåtgärder enligt skyddslagen samt drift- och underhållsåtgärder av skjutbanor, skjutfält och kvalificerad målmateriel.

I arbetet ingår även verksamhetssäkerhetsuppgifter till exempel upprättande av tillträdesförbud och avlysning av luftrummet. Arbetet innefattar också svets- och träarbete samt körning av arbetsmaskiner.

Beroende på organisationsförändringar inom Försvarsmakten kan andra arbetsuppgifter tillkomma.

Arbetet som skjutfältsofficer innebär att man under vissa tider är beredd att arbeta vid I 19 samtliga skjutfält belägna mellan Kiruna och Härnösand.

Den sökande ska vara beredd att genomföra ammunitionsröjningsutbildning för skjutfältspersonal (Röjningsledare skjutfält vid SWEDEC). Det förekommer ensamarbete samt arbete kvällar och helger.

Kvalifikationer
  • Officer eller Specialistofficer, Lägst OF 2 alt OR 7
  • Körkort B
Meriterande
  • C körkort och förarbevis på lastbil, Bandvagn samt hjullastare med tilläggsutbildning för vinterväghållning.
  • Militärt förarbevis på motorhandsåg och röjmotorsåg, utbildning i snickeriarbeten och användning av snickerimaskiner och motordrivna handverktyg.
  • Ammunitionsröjningsutbildning (Röjl Ö/S).
  • Brukarutbildning nivå A-C målsystem 2015, Träffmarkör 105 samt skjutgränsdator.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, självständig, kreativ, samarbetsvillig och utåtriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och färdigheter inom aktuellt sakområde.

Övrigt
Tillträde 2021-06-01 eller snarast därefter.
Arbetsort: I 19/Arvidsjaur

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Mika Mäntyranta Chef för Arvidsjaur skjutfält 0960-15255 eller Sven Åke Sigfridson, Chef Skjutfältsavdelningen tel 0921-34 93 08.

Fackliga representanter nås via växeln 0505-45 10 00
OF Bothnia: Per Davidsson
Försvarsförbundet Per Eriksson
SEKO-F Ann-Charlotte Aittamaa

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-01.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arvidsjaur
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)