Arbetsledare för våra landbanor, Icemakers i Arjeplog

Arbetsledare för våra landbanor, Icemakers i Arjeplog

Som arbetsledare för våra landbaserade testbanor har du ett huvudsakligt ansvar över att se till att det löpande arbetet under testsäsongen fungerar väl, med hög kvalitet i leveransen och till kundernas belåtenhet. Under pågående testsäsong kommer en stor del av arbetstiden att schemaläggas inom maskin- och banarbete, med fokus på plogning, snöslungning och annan banpreparering.

I din roll som arbetsledare har du personalansvar för ett antal säsongsanställda maskinförare i ditt team, och ni hjälps tillsammans åt att utföra det dagliga arbetet. Du medverkar i rekrytering, bemanning och schemaläggning av dessa kollegor i samråd med servicechef.

Under sommarhalvåret ansvarar du för reparationsarbeten av banornas underliggande konstruktion i förberedelse inför den kommande vintersäsongen. Du kan även komma att involveras i andra mark-, anläggnings- och byggnadsarbeten kring våra olika fastigheter. Har du erfarenhet av bygg- och anläggningsarbeten är det en fördel, men inget krav.

Beroende på din kompetens och erfarenheter finns goda möjligheter att anpassa tjänsten under sommarhalvåret.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • Styrning och ledning av dina medarbetare i det dagliga arbetet
 • Ansvar för att medarbetarna kontinuerligt hålls informerade och uppdaterade kring sådant som är viktigt att veta för att kunna utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt.
 • Att själv delta i arbetet med uppbyggnad och dagligt underhåll av både land- och sjöbanor
 • Att delta i mark-, anläggnings- och byggarbeten kring våra övriga fastigheter under sommarhalvåret
Vem söker vi?

Som person är du initiativtagande och ser vad som behöver göras utan behov att detaljstyrning i det dagliga arbetet. Du är social och värdesätter samarbetet med dina kollegor, och att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Du är strukturerad, duktig på att organisera ditt arbete och är bekväm i rollen att styra och leda andra människor.

Du har erfarenhet av att framföra anläggningsmaskiner såsom traktorer, hjullastare och lastbilar. Du är praktiskt lagd och är duktig på att se möjligheter snarare än problem. Vi ser gärna att du är tekniskt intresserad och bekväm med att använda dig av digitala verktyg i ditt dagliga arbete. Du skall ha en positiv inställning och förmåga att ge god service och ett gott bemötande. Du kan se fram emot ett mycket omväxlande arbete i en spännande organisation!

En något större arbetsbelastning under vinterhalvåret innebär viss flexibilitet med större chans till ledighet under de fina tiderna på året, vilket möjliggör en aktiv och omväxlande fritid.

Kvalifikationer
 • Tidigare erfarenhet av arbete med anläggningsmaskiner
 • Nödvändig kunskap för att kunna utföra enklare fordonsreparationer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift
 • B-körkort är ett krav för denna tjänst
Meriterande kunskaper
 • Tidigare erfarenheter av mark-, anläggnings- och/eller byggnadsarbete
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar
 • C-körkort och/eller andra relevanta förarbevis
Praktisk information

Tjänsten som Arbetsledare omfattar heltid 100% och är en helårsanställning. Under högsäsong kan arbetstiden variera beroende på väder och kundankomster, men normalt gäller arbetstiden 04-13, måndag till fredag under testsäsong. Under lågsäsong gäller arbetstiden 07-16, måndag till fredag som standard. Viss jour kan förekomma under helger. Beredskapstjänst, efter överenskommelse, kan också förekomma.

Arbetet utgår från Icemakers lokaler i Nåtti, ca 5km från centrala Arjeplog och i nära anslutning till de testbanor du arbetar med.

Ansökning

Är du intresserad av att ta dig an denna spännande och utvecklande roll är du varmt välkommen att skicka in CV och personligt brev till servicechef Patrik Hermansson. Senaste ansökningsdatum är den 30 september 2021, men urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tveka därför inte att ansöka så snart som möjligt. Vi ser fram emot att höra av dig!
Mer info
Kontaktperson Patrik Hermansson
Telefon 0705738396
Email Mejla Patrik Hermansson
Område Arjeplog
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Industri & Anläggning, Anläggningsarbete, Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Icemakers
Sedan 1973 har vi på Icemakers hjälpt våra kunder från hela världens fordonsindustri att utveckla framtidens produkter och tjänster. Som en av de tidiga pionjärerna har vi funnits med sedan starten och spelat vår roll i att utveckla vår region till ett världsledande och unikt kluster där fordons- och komponenttillverkare från jordens alla hörn får möjligheten att genomföra sina tester i ett extremt vinterklimat men med tillgång till all önskvärd infrastruktur.

I snart 50 år har vi varit en pålitlig partner till våra kunder, alltid med främsta fokus på att göra deras tid hos oss så effektiv och friktionsfri som möjligt. Tack vare vår erfarenhet, breda kontaktnät och lösningsorienterade natur är Icemakers den enda kontaktytan kunderna behöver för att få hjälp med att planera och genomföra sina vintertestprojekt, från början till slut.

Vi är det lilla familjeföretaget med de stora perspektiven och några av världens största fordons-, däck- och komponenttillverkare som våra kunder. Långsiktiga, personliga och utvecklande relationer där vi jobbar tillsammans med våra kunder mot ett gemensamt mål har alltid varit ett av våra signum, och något vi är väldigt stolta över. Vi vill och skall vara mer än en vanlig tjänsteleverantör, snarare en givande och utvecklande samarbetspartner i alla lägen.

Idag har vi en blandning av långsiktigt kontrakterade kunder, åt vilka vi ansvarar för den fullständiga driften av deras egna, exklusiva testanläggningar samt kunder som kommer hit under kortare perioder för att genomföra enstaka testprojekt. Vi har verksamhet både i Arjeplog & Arvidsjaur och under vintersäsong är vi ungefär femtio anställda. Vill vill nu få sällskap av ytterligare kollegor till våra testanläggningar i Arjeplog!