Om tjänsten
Som VD har du ett brett uppdrag där fokus ligger på att tillhandahålla bra bostäder till rimliga kostnader inom Årjängs kommun. Det finns en stor efterfrågan på bostäder inom kommunen och ett prioriterat politiskt mål är därför att skapa möjligheter till ökat bostadsbyggande.
Årjängs Bostads AB är här en viktig aktör i att utveckla attraktiva boenden med social hållbarhet i fokus.

Kvalifikationer
VD:s främsta uppgift är att utveckla verksamheten med fokus på ekonomi- och förvaltningsfrågor, byggnation samt kundservice. Som VD för Årjängs Bostads AB ingår att aktivt medverka i samhällsbyggnaden inom kommunen genom samverkan med kommunens förvaltningsorganisation och andra intressenter.

För att kunna axla denna VD-utmaning bör du ha:
  • Relevant akademisk utbildning (eller annan utbildning/erfarenhet som uppdragsgivaren bedömer likvärdig).
  • Erfarenhet av ledande befattning med kvalificerat ekonomiskt ansvar inom fastighets- eller byggbranschen.
  • God kunskap om fastighetsekonomi, -utveckling och -förvaltning.
  • Ett stort intresse för bostadsutveckling i allmänhet.
  • Kunskap i miljö- och energifrågor.
  • Ett dokumenterat väl utvecklat kund- och servicefokus.
  • Dokumenterat goda ledaregenskaper.
Det är meriterande om du även har erfarenhet av kommunal verksamhet och gällande lagstiftning inom det kommunala området liksom aktiebolagslagen.

Årjängs Bostads AB strävar dagligen efter att leverera god service till alla hyresgäster. Vi söker en strategisk ledare med ett genuint intresse för samhällsbyggnad och människor. Du drivs av utveckling och aktiva beslut med affärer och resultat i fokus. Med förmågan att samarbeta och se helhet skapar du bra relationer till kunder ledning, kollegor och medarbetare.

Du är trygg i att leda verksamhet och skapar goda resultat genom engagemang, öppenhet och tydlig dialog.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om processen

För mer information om tjänsten kontakta styrelseordförande Stefan Norman 070-222 99 78, norman.sn@hotmail.com. För allmänna frågor i övrigt är du välkommen att kontakta personalchef Kerstin Krogh, 0573-140 11 eller Testhuset Bengt Libäck, 070-594 72 77.
Mer info
Område Årjäng
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.testhuset.com
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Årjängs kommun vill vi möta framtiden med att tänka nytt och annorlunda. Det är viktigt att vi kopplar upp oss mot det som växer, tänker plats och arbetsplats tillsammans och tar vara på möjligheter som finns. Därför har vi idag ett antal pågående samarbeten med bland annat Karlstads universitet och näringslivet. Här finns det utrymme för nya människor och idéer.

Årjäng har ett naturskönt läge med goda möjligheter till ett rikt friluftsliv och närhet till shopping. Var med på resan i Värmlands tillväxtkommun! #näringsrikaårjäng

Om företaget
Årjängs Bostads AB har nästan 1 000 lägenheter och förvaltar ett 40-tal lokaler samt ett hotell. Bolaget ägs till 100% av Årjängs kommun. Vi är en liten, effektiv och engagerad organisation med 23 anställda och omsättningen är ca.70 MSEK.