Hoppa till innehåll
Saab AB logotyp

Mjukvaruingenjörer

Publiceringsdatum
23 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en mjukvaruingenjör som vill jobba med högteknologiska produkter? Nu har du chansen! För att möta dagens behov och framtida expansion söker vi dig som vill vara en del av utvecklingen av vår nästa generations simulatorsystem.

 

Din roll

Du kommer att arbeta i ett mjukvaruutvecklingsteam med vår simulatorplattform där ditt huvudsakliga fokus kommer vara att designa och implementera mjukvara. Du kommer samtidigt att få chansen att vara delaktig vid ett flertal steg i utvecklingsprocessen, från att studera koncept till att delta vid integrering och verifiering hos kunder.

Vi arbetar med både COTS (Commercial Off-The-Shelf mjukvara) samt egenutvecklad mjuk- och hårdvara. Detta ställer krav på förmågan att kunna integrera sådana komponenter i ett större system. Vi tror att vi kan hjälpa dig att utvecklas, samtidigt som vi hoppas att du kommer kunna bidra till förbättringar i våra arbetssätt. 

 

Din profil

Vi söker dig som är teknikintresserad och har några års erfarenhet av mjukvaruutveckling för inbyggda system. Du är proaktiv samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar strukturerat. Vi tror att du är en utåtriktad person som inte tvekar att söka efter svar inom organisationen och trivs med att arbeta i ett sammansvetsat team.  

För att lyckas och trivas i rollen bör du:

 • Ha en ingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom data, elektroteknik eller motsvarande
 • Ha erfarenhet som mjukvaruutvecklare för inbyggda system (C/C++)
 • Ha en förståelse för mjukvarudrivna hårdvarukrav
 • Ha förmågan att göra en konceptuell mjukvarudesign innan implementation startar
 • Ha grundläggande förståelse för realtidssystem
 

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av verktyg för kravhantering
 • Minst 3 års erfarenhet som mjukvaruutvecklare för inbyggda system (C/C++)
 • Kunskap om kravanalys och skrivande av mjukvarukrav
 • Kunskap om konfigurationshantering

Vi lägger stor vikt vid vem du är som person och hur vi tror att du skulle kunna utvecklas, trivas och växa i din roll hos oss.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

Övrig information
 • Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum, välkommen med din ansökan redan idag!
 • För att få arbeta på denna arbetsplats kommer man att genomgå en säkerhetsprövning. 
 • Vi tar enbart emot ansökningar via annonsen. 

 

Om oss

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig. www.onepartnergroup.se

Liknande Jobb

Saab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 mars 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.