Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemingenjör inom Nätverksteknik till Totalförsvaret!

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker dig som är intresserad av försvarsindustrin med en bakgrund inom nätverksteknik. Med rätt inställning och teknisk bakgrund så finns det stora möjligheter att kunna växa in i denna roll. Sök idag då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN:
Vår kund har ett behov av människor med kompetens inom nätverksområdet då det är en vital del i deras kommande projekt mot försvarsindustrin. Det finns stora möjligheter att få växa in i rollen med stöd av kundföretagets onboarding och kompetensutvecklingsmöjligheter. Rollen innefattar även en del tjänsteresor runt om i Sverige för att felsöka och driftsätta projekt som du kommer att vara en del av. Du kommer att jobba i ett projektteam men förväntas samtidigt kunna jobba självständigt med dina uppgifter och leverera ett effektivt och fullgott resultat.

Arbetsuppgifterna består bland annat av dokumentation, felsökning och nätverkshantering med ett stort fokus på säkerhet. I rollen kommer du vara involverad i design, underhåll och implementering av olika nätverkslösningar, utveckla och underhålla nätverksinfrastrukturen för virtuella och fysiska miljöer med hjälp av Linux och Windowsmiljöer samt implementera och administrera VPN-lösningar för att säkerställa en säker dataöverföring. I rollen kommer du även arbeta med att integrera molntjänster för att skapa skalbara och flexibla nätverkslösningar, hantera och konfigurera nätverksutrustning, samt arbeta med och etablera 5G-nätverk och system. Utifrån kravbild och efterfrågad effekt kommer du tillsammans med ditt team utveckla inbyggda system och arbeta med optimering och automatisering av system.

I rollen kommer du även ha en nära dialog och kontakt med kunder och du behöver kunna ta ansvar och ha en stark åtagandekänsla för uppgifter och projekt då företaget jobbar över gränser mellan sektioner och projekt för att nå deras leveranser. Samarbetsvillighet, driv, noggrannhet och ambition värderas mycket högt tillsammans med en vilja att lära sig nya saker.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Är utbildad högskoleingenjör inom nätverksteknik eller likvärdigt.
 • Har några års erfarenhet av arbete inom nätverksteknik.
 • Har tidigare erfarenhet av Python, Linux och Windows Server.
 • Har tidigare erfarenhet av hårdvaruutveckling.
 • Har tidigare erfarenhet av viritualisering.
 • Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken nyttjas i arbetet.
 • Har B-körkort.
Det är meriterande om du har erfarenhet av larmhanteringssystemet Tivoli, säkerhetsrelaterad hantering av nätverk, arbete med molntjänster och inbyggda system, samt kunskaper om nätverkskompontenter (Cisco).

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där företaget har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
Kundföretaget erbjuder tjänster och lösningar inom bland annat säkerhet, digitalisering, teknikutveckling och hållbarhet. De har verksamheter i flera länder, främst i Sverige, Norge, Finland och Danmark. De arbetar inom en rad olika sektorer, inklusive försvarsindustrin, telekom, transport, tillverkningsindustri och offentlig sektor. Företagets tjänster omfattar bland annat systemutveckling, IT-säkerhet, logistik, industriell automation och konsultation inom hållbarhetslösningar. Företaget är känt för att kombinera expertis inom både teknik och affärsstrategi för att hjälpa sina kunder att möta framtidens utmaningar.

Vår kund tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör de det lätt att kombinera jobbet med vardagen. De satsar på sina medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. För dem handlar det om hållbarhet - de vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver de investera i sina medarbetare. För företaget är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står de stilla.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du på sikt blir direktanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Arboga
 • Rekryteringsansvarig: Alice Tegebro
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?