Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Tjänsteansvarig IT

Publiceringsdatum
14 maj 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi utlyser en tjänst för två personer.

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Vill du verka för ständiga förbättringar och driva nya beställningar och tilläggsbeställningar i mål?

Har du eget driv och är van att agera och ta egna initiativ och beslut?

Är du tydlig i din kommunikation med andra?

Då är du välkommen att söka tjänsten som Tjänsteansvarig på Driftenheten i Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), med placering i Arboga.

Om enheten

Driftenheten ansvarar för att övervaka och hantera problem och incidenter, dessutom att utföra underhållsåtgärder i Försvarsmaktens IT- och Telekommunikationssystem. Produktionsavdelningen leder, planerar, inriktar och följer upp drift och underhåll som förbandet genomför inom IT- och Telekommunikationssystem och upprätthåller incidentfunktionen i förbandet.
Sektionen ansvarar för att planera, beräkna, inrikta och prioritera detta arbete samt hanterar tillkommande system ur ett driftsperspektiv, dvs ha koll på att våra tjänster/system mår bra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Tjänsteansvarig arbetar du med ett antal IT-tjänster där du är sammanhållande för organisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. Du koordinerar och säkerställer att organisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga tjänster sker.

Du kommer att tillhöra Produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster som uppfyller de överenskomna kraven. Du blir en del av en engagerad sektion som består av tjänsteansvariga, teknisk koordinerare och produktionshandläggare som alla arbetar tillsammans och inom fastställda ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som t ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning. Du arbetar i mångt och mycket som en ”Key Account Manager” gör i det civila.

Övrigt förekommande arbetsuppgifter innefattar att:
 • Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem.
 • Kontakt med intern och extern verksamhet bl a genom att dialogisera, resurssäkra, analysera och följa upp IT-produktionen för att ha koll på systemvärdigheten på våra tjänster.
 • Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp budget av timkostnader och produktionstimmar.
 • Tillsammans med kollegor på sektionen stötta utvecklingen av Service Level Management-processen (SLM) genom att bidra till förbättringen inom processarbetet i samverkan med övriga processer.
 • Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra för kollegor inom den egna organisationen.
Vi erbjuder dig följande

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på Öppenhet, Resultat och Ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
 • Du kommer ingå i en Sektion som lever med ständig utveckling och med högt tempo, då Försvarsmakten och vårt Förband står i en kraftig tillväxt.
Kvalifikationer:
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga
 • God erfarenhet i att jobba i excel och MS Office
 • Erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder
 • Erfarenhet inom IT från en sammanhållande roll inom driftledning och/eller förvaltningsledning
 • Erfarenhet av ett ITIL-baserat arbetssätt
 • Körkort *B*** manuell låda
Personliga egenskaper:

Vi söker dig vill jobba i team och funktioner där du har ett starkt eget driv för att komma framåt ihop med våra beställare och dess tjänster. Du har ett framåtlut där man är nyfiken och ambitiös. Strukturerad med en god förmåga att självständigt organisera ditt arbete i våra system och applikationer. Du har en förmåga att visa mod och fatta beslut där du kan agera under press.

Vi ser att du har en utåtriktad och social profil där du har en tät kontakt med våra beställare och kollegor internt-där ditt relationsskapande är en framgångsfaktor. Ditt engagemang att leverera nytta och skapa värde med våra tjänster inom förbandet är avgörande.

Du har en vilja att se möjligheter samt att bidra till en positiv utveckling av organisationen samt mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:
 • Några års arbete med IT-system och dess ingående delar inom en större organisation eller myndighet
 • Erfarenhet av arbetet inom offentlig verksamhet eller större företag
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation
 • Projektledarutbildning
 • Vana av att leda utan att nödvändigtvis vara chef
Övrigt:

Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer. Går utmärkt att pendla från närliggande orter med tåg/bil.

Inom Försvarsmakten benämns befattningen som Tjänsteansvarig IT.

Vi söker två personer för denna roll.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse. Målbild är start efter sommaren.

Upplysningar:

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande Sektionschef Peter Carlbark på telefon 076 - 611 06 49

Fackliga företrädare:

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås via växeln på 0589-40400

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-14.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren