Strategiska inköpare

Strategiska inköpare

Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna befattning vara nästa spännande utmaning för dig. Avdelningen IT-varor och tjänster söker nu Strategiska inköpare.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Om FMLOG och Inköpsenheten

FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster.

Vid FMLOG finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsförfrågningar, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Du arbetar tätt tillsammans med din kategoriledare.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Resor i jobbet kan förekomma.

Krav

Kvalifikationer
  • Akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
  • Minst tre års aktuell erfarenhet av strategiskt inköpsarbete inom offentlig eller privat verksamhet
  • Goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
Personliga egenskaper

Du är en drivande person som tycker om att arbeta i team. Du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är uthållig, klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt och har förmåga att se en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:
  • Genomföra upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
  • Kategoristyrt inköp
  • Avtalsrätt
  • Kund- och leverantörsutveckling
  • Projektarbete eller projektansvar
  • Erfarenhet av inköp inom mjukvaruområdet
Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: befattningen är placerad i Arboga.

För upplysningar om tjänsten kontakta:

Magnus Svenman, Avdelningschef IT varor och tjänster 070-148 94 91.

Fackliga företrädare:
SACO - För frågor hänvisas till SACO-S-FM@mil.se, SEKO - Jörgen Steen, OFR/S - Håkan Antonsson, OFRO - Torbjörn Bäckman

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-03-24. Din ansökan bör innehålla CV, personligt bre och betyg. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (3 dagar kvar)