Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Sektionschef till Försvarsmaktens centrallager

Ansök nu
Sektionschef FMCL

Är du intresserad av lager och logistik? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans skapar vi en hållbar logistik i fred, kris och krig för Försvarsmakten.

Om enheten

Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att produktion, planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Försvarsmaktens Centrala Lager (FMCL) är en del av FMLOG Försörjning och skapar nytta för Försvarsmakten genom att ta emot och leverera materiel i tid, till rätt kostnad och med hög kvalité. Genom kunskap om hur materielen ska tas emot, lagras, förrådsunderhållas, levereras och även avvecklas är vi delaktiga i att göra Försvarsmaktens verksamhet möjlig. Våra attityder och arbetssätt präglas av ömsesidigt förtroende för att kunna leverera försvarslogistik när och där den behövs. FMCL finns på tre platser i Arboga och innehåller ett brett sortiment av Försvarsmaktens materiel och vi verkar i flera flöden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sektionschef ansvarar och leder du den operativa driften på din sektion. Du ser till att sektionen fungerar effektivt och levererar med hög kvalité, enligt uppsatta mål och i enlighet med fastställda processer. Du ansvarar för planering, verkställande och uppföljning av verksamheten och ser till att nödvändiga prioriteringar görs. Du deltar i avdelningens ledningsgrupp och samverkar med övriga sektionschefer på andra adresser för att nå övergripande mål. Som sektionschef har du personal och arbetsmiljöansvar för sektionen. Du säkerställer att rätt bemanning och kompetens finns på plats och att kompetensutvecklingen fungerar bra.

Kvalifikationer
 • Dokumenterad utbildning inom ledarskap eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Dokumenterad ledarerfarenhet minst 3 år
 • Goda kunskaper inom lager och logistik
 • B-körkort
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • God fysisk förmåga
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet inom storlagerdrift alternativt produktionsverksamhet
 • Arbetat i ledningsgrupp
 • Erfarenhet av affärssystemet SAP
 • Genomförd värnplikt
 • Kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper

Du skapar resultat genom att engagerat leda och motivera andra mot uppsatta mål och du gör det med ett coachande ledarskap. Du är ansvarstagande och har förmågan att ta initiativ. Du främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsmiljö. Du är självgående och trygg i rollen som ledare.

Du har förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och kan motivera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har en ekonomisk medvetenhet.

I ditt tidigare arbete med personalansvar vill vi att du haft medarbetar- och lönesamtal samt skaffat dig kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljö- och rehabiliteringsfrågor. För att kunna utföra dina arbetsuppgifter krävs att du har goda kunskaper inom Office-paketet. Har du kunskaper i andra IT-system som används inom Försvarsmakten är det meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Arboga

Upplysningar

Avdelningschef Magnus Wepsäläinen som nås via växeln 0589-40400

Fackliga företrädare:

Ola Andersson SEKO

Pernilla Kjellgren SAKO

Håkan Antonsson OFR/S

Samtliga nås via växeln 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare