Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Medarbetare till Incidentfunktionen i Arboga

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten
FMTIS har tolv enheter, varav fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Driftenheten är en av dem. Enheten arbetar med drift av Försvarsmaktens telenät samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheten har avdelningar som arbetar med drift av infrastruktur och system där vi också är tekniska specialister inom dessa områden.

Om Arbetsplatsen
Cybersäkerhetsavdelningens uppgift är att säkerställa att systemen har rätt säkerhetsnivå och att ingen oönskad aktivitet förekommer i våra system. Vi upprätthåller beredskap där vi tar emot och leder arbete med att avhjälpa större driftstörningar.

Du blir här en viktig del i ett team som med stor energi, gemenskap, moral där ingen är rädd för att ge det "lilla extra" och på ett strukturerat sätt är vana att leda och hantera många ärenden samtidigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Incidentprocessen syftar till att vid en incident så snabbt som möjligt återställa tjänsten i Försvarsmaktens IT-driftmiljö för att minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Inom Incidentfunktionen innehar vi tre roller, vilka är Incident Controller, Problem och IT-Security Leader.
 • Incident Controller ansvarar vi för att vara sammanhållandet och leda arbetet vid masterincidenter i driftmiljön samt ansvarar för informationsspridning och rapportering i syfte att minimera effekterna för verksamheten.
 • Problem Leader har vi som uppgift att driva problemärenden för att identifiera de underliggande orsakerna till att incidenter uppkommer samt att arbeta proaktivt för att förebygga uppkomsten av likartade incidenter.
 • I rollen IT Security Leader ligger ansvaret att säkerställa att DriftE uppfyller Försvarsmaktens bestämmelser avseende rapportering och hantering av IT-säkerhetsincidenter.
Kvalifikationer
 • 3 årig utbildning med inriktning IT eller motsvarande tekniskt förvärvade kunskaper
 • Mer än 2 års erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från processorienterat arbetssätt
 • Utbildning/certifiering inom ITIL
 • Erfarenhet av arbete med Incidenthantering
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av arbete inom något av våra följande nämnda roller
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
Som person är du service- och lösningsorienterad. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva ärenden till en lösning. Du är positiv och utåtriktad. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilanställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort: Arboga, tjänsteresor till andra orter ingår.
Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Fredrik Myrelid eller Stf Avd C Nicklas Ekström som båda nås via växel 0589-40 400.
För frågor angående anställning i Försvarsmakten kontaktas HR-generalist Viktor Whilborg.

Fackliga företrädare:
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall Boo
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 jan. 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande Jobb