Incident Manager till Cybersäkerhetsavdelning

Incident Manager till Cybersäkerhetsavdelning

Incident Manager sökes till Cybersäkerhetsavdelningen i Arboga

Om enheten:
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Driftenheten är en av dem. Enheten arbetar med drift av Försvarsmaktens telenät samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.
Enheten har avdelningar som arbetar med drift av infrastruktur och system där vi också är tekniska specialister inom dessa områden. Vi arbetar processorienterat (ITIL).

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Incident Manager arbetar du i vår Incidentgrupp.
Incidentprocessen syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i Försvarsmaktens IT- driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter), samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.
Du ansvarar även för att utveckla processer och rutiner samt uppföljning kopplat till processerna.
Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö och ärende kopplade till IT-säkerhet.
Som Incident Manager är du sammanhållande för arbetet inom funktionen.

Kvalifikationer:
  • Utbildning med inriktning IT eller motsvarande tekniskt förvärvade kunskaper
  • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
  • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
  • Erfarenhet av arbete med IT-incidenter
  • Erfarenhet från processorienterat arbetssätt
Meriterande kvalifikationer:
  • Utbildning/certifiering inom ITIL
  • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
  • Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem
Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva ärenden till en lösning samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra för att nå en lösning. Du är positiv och utåtriktad, att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:

Arbetsort: Arboga
Tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månader provanställning
Beredskapstjänstgöring ingår i befattningen
Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna
Tillträde enligt överenskommelse

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Fredrik Myrelid, som nås via växel 0589-40 400.
För frågor angående anställning i Försvarsmakten kontaktas HR-generalist Magnus Johansson som nås via växel 019-39 35 00.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall Boo
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (7 dagar kvar)