Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Logistiker med stort tekniskt intresse sökes!

Publiceringsdatum
18 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Drömmer du om att göra skillnad och vill samarbeta med försvaret? I rollen som ILS-ingenjör är du specialiserad på att planera, utveckla och genomföra integrerade logistiklösningar för tekniska system och produkter. Du ansvarar också för att säkerställa att systemen är driftsäkra, underhållsbara och kostnadseffektiva under hela sin livscykel. Låter det som en roll för dig? Sök redan i dag då vi arbetar med löpande urval!Om tjänsten

För kunds räkning söker vi nu en ILS-ingenjör (Integrated Logistic Support) som brinner för tekniska lösningar och besitter stor drivkraft. Vår kund är en av Nordens största teknikkonsultbolag med teknisk spetskompetens kombinerat med branschkunskaper bland annat inom totalförsvaret. Vår kund designar och levererar kommunikationslösningar både militärt och civilt. De hjälper sina kunder med framtagning av drift-, underhålls- och försörjningslösningar kring framtidens kommunikation.

I rollen som systemingenjör med ILS-inriktning kommer du att arbeta bland annat mot försvaret i olika projekt med främsta fokus på försvarets telenät. Du kommer vara med i ett tidigt skede och planera materialanskaffning, fördelning och registrering i Grund och förvaltningsdata-systemet inom försvaret. Du kommer också att vara med i ett överlämningsskede av projekt och säkerställa genomförandet och tillsammans med kunden ta fram rätt dokumentation och underlag. Detta kräver att du kan utrycka dig väl i text. Du kommer även stötta i ett avvecklingsskede, analysera tekniska system utifrån användande och ta fram skrivelser till högkvarteret för att avveckla system.

I dagsläget består gruppen av ca 30 personer som alla arbetar med olika områden men med samma fokus, dessa personer blir dina närmsta kollegor och agerar värdefullt bollplank såväl under introduktionen som på sikt.

Då tjänsten innebär arbete som kan omfattas av sekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.Arbetsuppgifter
  • Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta dina kunder under hela inköpsprocessen med alla delar såsom underhållsberedning, driftsäkerhetsanalyser, reservmaterialsuppbyggnad och produktion av underhållsdokumentation. Allt detta i nära samarbete med dina kollegor.


Kvalifikationer
  • Har en ingenjörsutbildning inom exempelvis datateknik, mekanik, elektronik, tele/datakommunikation eller en utbildning inom logstik i kombination med ett stort tekniskt intresse
  • Pratar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska
  • Har B-körkort
  • Har svenskt medborgarskap då detta krävs för säkerhetsklassningen

För att trivas i denna roll krävs att du har ett analytiskt sinne och gillar att grotta ner dig i diverse beräkningar.

Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet inom något av följande; optimering av underhållskoncept och långsiktiga underhållsplaner, är väl bevandrad med begreppen; MTBF, MTTR, failurerate, MDT, LCC och LSC samt har kunskap inom ILS ” Integrated Logistics Support”.

För att lyckas i rollen ser vi att du har följande personliga egenskaper:

  • Samarbetsinriktad
  • Strukturerad
  • Problemlösande

Övrig information:
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, långsiktigt konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering
Placering: Arboga
Övrigt: Tjänsten kräver säkerhetsklassning nivå 2

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 dec. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare