FMV söker dig som vill arbeta med utveckling, metodstöd och utredningar

FMV söker dig som vill arbeta med utveckling, metodstöd och utredningar

Har du erfarenhet av utrednings- och metodstödsarbete i projektform? Är du självgående samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Vill du arbeta i kvalificerade uppdrag, vara med och ta fram t.ex. direktiv, styrande dokumentation och genomföra utredningar av varierande komplexitet till FMV och till Försvarsmakten? Då är detta jobbet för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Avdelningen Markmateriel inom verksamhetsområde Anskaffning och Logistik har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik för Försvarsmaktens markstridsförmåga. Vår produktion omfattar huvuddelen av de tekniska system som ingår i markförbanden. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.

Området Metodstöd Logistik inom Verksamhetsstöd har till uppgift att analysera och fånga verksamhetens behov för att utveckla och vidmakthålla logistikområdet genom att på olika sätt stödja en effektiv hantering av Försvarsmaktens materiel och tjänster. Området omfattar t.ex. framtagande av förvaltningsplan och designregler, styrande dokument och rutinbeskrivningar, utbildning samt support och metodstöd för övriga projekt på FMV och Försvarsmakten. Stödet ges även vid kravställning och planering inom olika områden.

Ditt arbete som medarbetare inom Verksamhetsstöd
Du arbetar tillsammans med andra kollegor med olika kompetenser i en projektgrupp för att lösa projektets uppgifter och för att leverera nytta till Försvarsmakten och FMV. Du kan vara ansvarig för olika uppdrag, eller uppdragsmedlem, och arbetar ofta parallellt med olika uppdrag.

Arbetsuppgifterna är beroende av projektets uppgifter och varierar både i storlek och komplexitet. Det kan bl.a handla om att delta i upphandlingsarbete. Det kan även innebära att planera, leda och genomföra tekniska utredningar, analyser, utvecklingsarbete mm. I uppgifterna ingår beredning av uppdrag samt redovisningar, utbildningar och implementation av nya metoder inom logistikområdet.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning alt. motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt.

Du har erfarenhet av att leda och arbeta i projekt, kunskap om logistikledning t.ex. underhåll och/eller beredning. Som person arbetar du bra med människor och i grupp, är kreativ och självgående. Du är flexibel, initiativrik och tar ansvar för din uppgift. Vidare är du strukturerad, trivs med att arbeta utefter uppsatta mål och förblir motiverad och effektiv trots bakslag.

För oss är rätt person viktigt varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av något av områdena logistikledning, teknisk tjänst, Systems Engineering" (SE), integrerat logistikstöd (ILS) eller underhållsberedning. Tidigare erfarenhet av något av nämnda områden samt erfarenhet av arbete med tekniska standarder och förnödenhetsförsörjning är meriterande. Vi värdesätter också erfarenhet av militär miljö och användning av militär materiel.

I denna roll krävs det att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt god datorvana, gärna erfarenhet av Sharepoint. Har du problemlösande analysförmåga och kunskaper om utrednings- och verksamhetsförbättringsarbete samt kunskap om offentlig upphandling ser vi det som meriterande.

Du som söker är svensk medborgare och har körkort. Inrikes- och utrikesresor ingår i tjänsten.

Huvudarbetsort Arboga.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Vid frågor ber vi dig kontakta Camilla Allmyr (Chef Verksamhetsstöd Produktdata) eller Christer Midgården (Projektledare Metodstöd Logistik) på telefon 08-7824000.

Fackliga företrädare: Anna-Karin Persson Saco-S, Leif Jansson OFR/S, Göran Mattsson (OFR/O), Peter Andersson Seko. Alla nås på telefon 08-7824000.

Sista ansökningsdag 2018-10-08

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 8 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se