FMV söker Speditör, med placering i Arboga

FMV söker Speditör, med placering i Arboga

Har du transportutbildning och/eller erfarenhet av logistik och distribution? Är du kvalitetsmedveten och serviceinriktad? Då är detta en utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.


Ditt arbete som speditör

Som speditör arbetar du med daglig logistik vid införsel/utförsel/import och exportsändningar. Planeringen ska vara kostnadseffektiv ställd mot gällande regelverk. Du kommer att besluta om prioriteringsordning för projekten samt genomföra omvärldsanalys. I arbetsuppgifterna ingår tillståndsansökningar, kontakter med andra länders ambassader och myndigheter, att planera och genomföra transporter enligt gällande regelverk.

Du kommer att vara delaktig i den långsiktiga planeringen och utvecklingen av verksamheten, arbetet bedrivs i nära samarbete med medarbetarna på avdelningen. Du kommer att tilldelas egna projekt att starta, driva och leda, därtill skapa rutiner och fullfölja projekt fullt ut från förfrågan till avslut med fokus på att uppsatt mål nås.

Våra förväntningar på dig
Du har erfarenhet av att logistik och distribution. Du har dokumenterad transportutbildning eller motsvarande erhållet via branschkunskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av licenshantering samt kunskaper om varuklassificering enligt Tullverkets Tulltaxa. Du kan även uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är även meriterande om du har branschkännedom, såsom ansökningar, till ISP, föranmäla licensgods till Tullverket, kännedom och dokumenterad utbildning i lägst ADR regelverket. Det är även meriterande med utbildning i regelverken IMDG samt IATA. Har du kunskap om importdeklarationer, tullsuspension, leveransvillkor, tullregler och dess förfaranden är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som Speditör är du kvalitetsmedveten, strategisk och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är serviceinriktad och uthållig genom att du arbetar på tills ett projekt är avslutat och resultat uppnådda. För att trivas hos oss är du kreativ och har en mycket god samarbetsförmåga.

Övriga krav:
B-körkort

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Våra fackliga företrädare är Thorwald Nilsson SACO-S, Christer Bringemark OFR/S/Försvarsförbundet, Johan Krusell OFR/O, Peter Andersson SEKO. Alla nås på telefon 08-782 4000.

Vid frågor ber vi dig kontakta David Moheim på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2019-01-21

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Mer info
Område Arboga
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fmv.se
Sista ansökningsdag 21 jan (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se